Fertő-tó

2023.07.23. 09:25

Kiállítással emlékeztek az egykori vízitelepre a Fertőn

Öt évvel ezelőtt kezdték meg a Fertő-tó parti fejlesztést, ami a munkálatok kezdetén még látogatható volt, de már akkor őrizni kezdték a területet, melynek célja, a látogatók védelme és a zavartalan munkavégzés biztosítása volt, de már akkor szó esett a bejárási tilalomról.

Kisalföld.hu

Az érdeklődök többek között Wosinski Kázmér alkotásait tekinthették meg a kiállításon. Fotó: Rombai Péter

A tóparton tervezett nagyszabású állami beruházás miatt viszont már harmadik éve nem használhatják a helyiek és a turisták a korábban népszerű strandot. Azt már tudni, hogy egyelőre nem épül meg a tervezett szálloda, de a vitorláskikötőt megnyitják, a strandot és a tervezett ökocentrumot pedig befejezik.

Az évforduló alkalmából szombaton a Fertő tó Barátai Egyesület találkozót szervezett a Fertő-tó partján, ahol fotó- és festménykiállítással elevenítették fel az egykori vízitelepet. A megjelenteket az egyesület elnöke, Major Gyula köszöntötte, majd felidézték Wosinski Kázmér festő munkásságát, akit gyakorta a Fertő-tó inspirált. A Karinthy-gyűrűs humorista, Litkai Gergely pedig sajátos stílusában osztotta meg gondolatait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában