Liszt Ferenc Hangversenybérlet

Tegnap, 15:34

Kezdődik a Győri Filharmonikus Zenekar soproni hangverseny sorozata

Megkezdődött a visszaszámlálás, pár nap és elstartol a Győri Filharmonikus Zenekar Korszakok évada! A Liszt Ferenc Hangversenybérlet nyitánya zenetörténeti szempontból is jelentős ívet fut be.

Bódvai Ildikó

 A győri társulat romantikus nagy művekből válogat, Erkel Ferenc Hunyadi László című operájának nyitánya és Liszt Ferenc A-dúr zongoraversenye a zseniális, Liszt-díjas Balog József közreműködésével, minden bizonnyal nagy tetszést arat. A szeptember 28-i nyitókoncert második félidejében hangzik fel a grandiózus zenemű, César Franck d-moll szimfóniája Berkes Kálmán művészeti vezető dirigálásával.

Szeptember 28-án lesz a Győri Filharmonikus Zenekar soproni bérletsorozatának nyitókoncertje.
Fotó: Mekli Zoltan R5

Majd visszatér a győri együtteshez Martin Sieghart. Vezényletével Bartók, Haydn és Beethoven népszerű művei csendülnek fel a november 18-i Eroica című programban, a világsztár Harriet Krijgh csellóművész közreműködésével. Az évet a Brahms & Schumann program zárja a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A társulat vezető karmestere, Rajna Martin dirigálásával hangzik fel Brahms kettősversenye, Dalibor Karvaly és Varga Tamás közreműködésével, akik bécsi vezető zenekarok szólistái. A december 13-i programot Schumann 1. (B-dúr) szimfóniája zárja. 

A farsangi időszak vidáman indul majd a Liszt Ferenc Hangversenybérlettel, Maskarások címmel érkezik Hacsaturján Álarcosbál szvitje és Csajkovszkij V. szimfóniája. Az est karmestere a visszatérő Török Levente lesz. Majd a nagyhéten Rossini Stabat Materét tűzik műsorra a Szent Mihály Templomban, a Nemzeti Énekkar és elsőrangú hazai énekes-szólisták közreműködésével, Rajna Martin dirigálásával. A soproni bérlet zárásaként érkezik a vérpezsdítő koncert a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekarral, Kóczán Péter vezetésével. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában