Kiállítás Öttevényen

2 órája

Esküvői divatbemutató a Földváry-kastélyban – Fotók

Exkluzív esküvői divatbemutatót és kiállítást szervezett az öttevényi Földváry-kastély, ahol a 2025-ös esküvői divat legújabb trendjeit mutatják be naponta két alkalommal.

Gyurina Zsolt

Fotó: Molcsányi Máté

A kiállítás célja volt, hogy inspirációval szolgáljon, és segítsen megtalálni az álmaink esküvőjéhez leginkább illő ruhát, stílust és dekorációs elemeket, legyen szó akár klasszikus eleganciáról, akár modern megoldásokról. Emellett számos szakértő és kiállító is jelen volt, akik hasznos tanácsokkal segítettek a kilátogatókat a tökéletes esküvő megtervezésében.

Az öttevényi Földváry-kastély megújulva, megszépülve májusban nyitott. Mint Matusz Balázs, a Matusz-Vad Zrt. alapítója, az ingatlan tulajdonosa  lapunknak elmondta, céljuk, hogy a régió, a település kulturális központjává váljanak, színvonalas rendezvényekkel. Ennek érdekében két irányba indulnak el: üzleti, illetve esküvői, lakodalomhoz kapcsolható programokkal. 

A szombaton és vasárnap megrendezett esküvői kiállítás máris a térség egyik legnagyobb és legszínvonalasabb ilyen jellegű rendezvénye. 

Szerettünk volna egy nem átlagos kiállításon bemutatni a szektor teljes szolgáltatói palettáját

 - fogalmazott lapunknak Matusz Balázs.

Ennek érdekében egy kifutón naponta kétszer kilenc, köztük külföldi ruhatervező mutatja be modelljeit sztármanökenek segítségével.

A két nap során 40 kiállító kínálja szolgáltatásait, bemutatva mindent, ami egy tökéletes esküvőhöz kell, például sminkes, dekoratőr, fodrász vagy DJ. Az esemény népszerűségét mutatja, hogy csak az esküvői ruhabemutatóra 200 pár regisztrált, míg a rendezvényre 1000-1500 érdeklődőt várnak. 

Mindenkit, aki házasodna, vagy éppen érdekli az esküvő.

Az egyik kiállító, Rácz Nikolett virágstylist. Lapunknak úgy nyilatkozott, hogy már a pandémia alatt elkezdődött az esküvői szektor változása. Akkor sok pár otthonában, egyszerűsítve tartotta az eseményt, majd a gazdasági helyzet változása és a fenntarthatóság előtérbe helyezése alakította azt. Trend az újrahasznosíthatóság, így például népszerűek a szárazvirágok, de a ruhabemutató költeményei között is több olyan volt, amely a nagy nap után akár koktél- vagy báli ruhaként is viselhető.

Az esküvő magas költséggel jár, ám ezzel együtt a párok életében az egyik legszebb, legemlékezetesebb esemény, amely tudatos tervezéssel egyszerre lehet pénztárcabarát és felejthetetlen élmény

 - hívta fel a figyelmet Rácz Nikolett Végezetül elmondta, hogy már nem kizárólag a fehér az esküvő színe, és akár a ruha is lehet élénk, színes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában