Soproni Egyetem

Tegnap, 7:00

„Álmaiban Déryné” - Ősbemutató a soproni Esterházy Palotában

A Soproni Egyetem „Palotaszínházában” tartja a Déryné Társulat az „Álmaimban Déryné" című produkció ősbemutatóját. A darabot Kis Domonkos Márk, a Déryné Program igazgatója állítja színpadra.

Kisalföld.hu

A Sopron belvárosában, a Templom utcában található Esterházy Palota, egyben Erdészeti Múzeum második éve ad otthont színházi előadásoknak. A történelmi falak övezte fedett udvaron már számos sikeres darabot láthatott a közönség a Déryné Program jóvoltából. A kiemelt műemlékvédelem alatt álló, kora barokk stílusban épült ház számos középkori részletet rejt. Több ismert személyiség is vendégeskedett e falak között, köztük a kiváló zeneszerző, az Esterházyak udvari karmestere: Joseph Haydn.

Az „Álmaimban Déryné” című előadást szeptember 27-én, pénteken a Soproni Egyetem hallgatói és dolgozói tekinthetik meg. Szeptember 28-án szombaton pedig az Esterházy Palota megnyitja kapuit a színházkedvelő nagyközönség előtt. A történet a színházról, a társulati lét mindennapjairól, nem mindennapi titkairól, valamint évszázados értékekről szól. A szöveget Lukácsy György jegyzi, a jelmezeket Árva Nóra, a díszletet Tóth Kázmér álmodta meg. További információk az Esterházy Palota Erdészeti Múzeum weboldalon érhetők el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában