Közlekedés

2024.09.14. 12:07

Október végéig korlátozások lesznek az M1-esen

Az M1-M0 csomópontban hídfelújítási és aszfaltozási munkálatok miatt jelentős, csomóponti zárásokkal járó korlátozásokra kell számítani szombattól október végéig.

Kisalföld.hu

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Keller Mátyás

Az Útinform tájékoztatása szerint az alábbi lehetőségek várnak a sztrádán autózókra:

  • Az M0 felől jövők az M1-es autópályára és az 1-es főútra is át tudnak hajtani, a szembe forgalmat viszont megtiltották.
    Ez azt jelenti, hogy az 1-es főútról nem lehet felhajtani az M0 autóútra sem Biatorbágy, sem Budapest felől. Aki tehát az M1-es autópályára tart Hegyeshalom irányába, autózzon tovább az 1-es főúton, és a Sasfészek-tó pihenőhelyen keresztül hajtson fel az autópályára.
  • Aki az 1-es főúton érkezik Győr felől, és az M0-s felé szeretne továbbmenni, már korábban a biatorbágyi csomópontban hajtson fel az M1-es autópályára és onnan közelítse meg az M0-t.
  • Ugyan erre terelik az 1-es főúton Budapest felől jövőket is. A biatorbágyi csomópontig kell elmenniük, és ott visszafordulva érhető el az autópálya főváros felé vezető oldala, majd az M0-s autóút.
  • Az M1 autópályán a főváros felől érkezők az M0 autóutat szintén a biatorbágyi felhajtón át érhetik el. Ez azt jelenti, hogy az M1-es autópályáról a 15-ös km-nél lévő Tópark csomópontban ki kell hajtani az 1-es főútra, onnan pedig Biatorbágynál tudnak felhajtani a pályára, majd az M0-ra.
  • Az M1-es autópályán a Győr felől érkezők nem tudnak lehajtani az 1-es számú főútra az M0-s csomópontban. Számukra a lehajtás a Sasfészek-tó pihenőnél vagy Törökbálintnál lehetséges.

Az M1-es autópályán a Tatabánya Centrum csomópontban felújítási munkák kezdődtek. Lezárták a csomópontot, így jelenleg egyik irányból sem le- sem felhajtani nem lehet az autópályára. Helyette az 56-os km-nél lévő Tatabánya-Óváros csomópont használható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában