Közlekedés

2024.08.26. 16:43

Várhatóan kedd reggel megindulhat a forgalom a Keleti pályaudvarnál, ahol kisiklott egy vonat

Hétfő kora délutánra mindegyik kisiklott kocsit visszaemelték, és a szakemberek megkezdték a vasúti pálya helyreállítását.

Kisalföld.hu

Szakemberek dolgoznak a Keleti pályaudvar közelében történt baleset helyszínén 2024. augusztus 26-án. Várhatóan augusztus 27-én délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron, azt követően, hogy augusztus 25-én este a pályaudvar előtt kisiklott a Claudiopolis Kolozsvárról közlekedő InterCity vonat öt személykocsija.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, vasárnap este a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity 5 kocsija a Keleti pályaudvar előtti bevezető vágányszakaszon kisiklott. A műszaki mentés még hétfőn is tart, jelentős a korlátozás a Keleti pályaudvarnál. A szakemberek folyamatosan végzik a kisiklott kocsik visszaemelését, hogy mielőbb megindulhasson a vonatforgalom. A Keleti pályaudvar – bizonytalan ideig – nem indít és nem fogad vonatokat, az érintett vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak és hosszabb eljutási időre kell számítani – közölte a MÁV hétfő reggel. 

Várhatóan kedd reggel megindulhat a forgalom a Keleti pályaudvarnál

Hétfő kora délutánra mindegyik kisiklott kocsit visszaemelték, és a szakemberek megkezdték a vasúti pálya helyreállítását a Keleti pályaudvar bevezető vágányain annak érdekében, hogy kedd reggeltől már minden vonalról fogadhasson vonatokat a főpályaudvar, várhatóan korlátozásokra továbbra is kell számítani az érintett vonalakon.

Kedd reggelig a Keleti pályaudvar még nem indít és nem fogad vonatokat, az érintett vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak. Addig továbbra is elfogadják a vasúti jegyeket a BKK járatokon, valamint a helyjegymentesség is érvényben marad.

A forgalom mihamarabbi újraindítása érdekében az éjszakai órákban nagygépes vágányszabályozást végeznek, ami a megszokottnál nagyobb zajjal jár. Az utasai és a környéken élők megértését kéri a vasúttársaság.

Várhatóan kedd délelőtt állhat helyre a vasúti forgalom a Keleti pályaudvaron - tudatta közleményében a MÁV.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában