EzTörténtKisalföld

2024.08.26. 10:00

Erről írtunk évekkel ezelőtt - Jeges fürdő kihívás, bukott mackósok és királyi híradóba igazoló Piroska

Felidézzük miről írtunk néhány évtizede a Kisalföld napilapban ezen a napon.

Kisalföld.hu

10 éve - Jeges fürdő segítségül

Idehaza is terjed az az Egyesült Államokból indult jótékonysági mozgalom, amelyben jeges vízzel öntenek le ismert személyiségeket. Az Audi-ETO klasszis kézilabdázója, Görbicz Anita és Pintér Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya közösen teljesítette a kihívást, melynek célja a figyelemfelhívás és a jótékonyság. A mozgalomban részt vevők a támogatáson kívül ezzel a rituáléval hívják fel a figyelmet egy súlyos, gyógyíthatatlan betegségre. Ebben a kórban szenved Mayer Ottó, a volt pannonhalmi futballista.

Fotó: Kisalföld archívum

20 éve - Körzeti stúdióból a „királyi” híradóba

Bakos Piroska fertődi születésű szerkesztő-riporter a Magyar Televízió Híradójának új műsorvezetője. A többhetes alkalmassági tesztek, szituációs helyzetek, próbafelvételek sokaságát követően a Magyar Televízió vezetése öt jelentkező közül végül Bakos Piroska szerkesztő-riportert választotta ki Süveges Gergő híradós társául. — Szerencsésnek érzem magam, az MTV Soproni Körzeti Stúdiójában eltöltött három év jó alapot adott ahhoz, hogy Budapesten is megállhassam a helyem - nyilatkozta a Kisalföldnek Bakos Piroska.

Fotó: Kisalföld archívum

30 éve - Bukott mackósok

Mackósokat csípett nyakon a hűség városában a Soproni Rendőrkapitányság nyomozó alosztálya, méghozzá példás gyorsasággal. A páncélszekrények feltörésére, illetve elemelésére specializálódott banda tagjai már előzetes letartóztatásban gondolkodhatnak azon, hogy hol és mit rontottak el. Váradi András rendőr százados tájékoztatása szerint a mackósok rövid idő alatt három helyre törtek be és különböző technikákkal nyitották ki a páncélszekrényeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában