EzTörténtKisalföld

2024.08.21. 12:48

Erről írtunk - Díszközgyűlések Pannonhalmán és Sopronban, kertészet Rábacsécsényben

Erről írt a Kisalföld augusztus 21-én 10, 20 és 50 évvel ezelőtt.

Kisalföld.hu

10 éve – Rábacsécsényi kertészet

A hagyományos zöldségfélék mellett gyógy- és fűszernövényekkel kísérleteznek a rábacsécsényi önkormányzati kertészetben. Az első termés jó lett, a feldolgozást is megoldották, most a piackeresés a legfontosabb feladat. A közmunkaprogram keretében működő gazdaság legújabb beruházása hűtőkamra építése volt.

20 éve – Díszközgyűlés Pannonhalmán

A Pannonhalmi Főapátságban csütörtökön tartották a megyei díszközgyűlést, ahol számos kitüntető címet adtak át. Az ünnepen részt vett Csáky Pál szlovák miniszterelnök-helyettes is. Ünnepi beszédet Bánhegyi Miksa, a Pannonhalmi Főapátság könyvtárigazgatója mondott.

50 éve – Díszközgyűlés Sopronban

A soproni bécsi-dombi amfiteátrumban alkotmányunk negyedszázados évfordulóján felállított díszemelvényt ezrek állták körül. A Győr-Sopron megyei központi nagygyűlés a Himnusszal kezdődött, majd Seregély Zsigmond, a Hazafias Népfront Sopron Városi Bizottságának titkára mondott köszöntőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában