Gyász

2024.08.26. 15:23

Elhunyt dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke

Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében elhunyt dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke.

Bódvai Ildikó

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Szalay Károly

Józan Tibor Tolna megyében született, német anyanyelvi gimnáziumban érettségizett és a közgazdaságtudományi egyetemet elvégezve hívta a városba a GYSEV akkori vezetése. 1969-ben került a vasúttársasághoz, ahol szép szakmai karriert futott be,  2007-ben vezérigazgató-helyettesként ment nyugdíjba. Abban az évben választották meg a Soproni Városszépítő Egyesület elnöki tisztségére. Azóta - egészen a legutóbbi időkig, amikor is súlyos betegsége már nagyon próbára tette az erejét - töretlenül dolgozott a város fejlesztése, szépítése, értékeinek megőrzése érdekében. A Rotary Club színeiben is sikerült olyan helyi kezdeményezéseket megvalósítania, amihez a szervezet világmozgalmi forrásai adták az alapot. 

Józan Tibor két évvel ezelőtt Pro Urbe Sopron díjat vehetett át a város fejlődéséért, hagyományainak ápolásáért, kultúrájának megőrzéséért végzett munkája elismeréseként. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában