Kultúrára fel

2024.07.11. 16:15

Kedvezményes belépőjegyek a győrieknek a Rómer múzeum kiállításaira – Részletek cikkünkben

A győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum tájékoztatása szerint szeptember 30.-ig kedvezményes belépőt válthatnak a győri lakcímkártyával rendelkezők az intézmény kiállításaira. Győri lakosoknak lakcímkártya felmutatása mellett vehető igénybe a kedvezmény (a teljes árú belépőjegyeknél). Kedvezményes belépőjegyeket a tartózkodási (állandó) és ideiglenes lakcímmel rendelkező lakosok is igénybe vehetik.

Ollári Gergely

Székely Zoltán, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója lapunknak elmondta: számos intézménynél bevett szokás, hogy kedvezményt biztosítanak a helyi látogatóknak. 

– A nyári hónapok látogatottsági adatai mindig alacsonyabbak a kiállítások szempontjából. Ilyenkor  kevesebben tértek be hozzánk, az iskolai tanszünet miatt gyermekcsoportok sem látogatták a tárlatokat. Bízunk benne, hogy a kedvezmény meggyőzi majd a helyieket, hogy szabadságuk alatt, a nyári hétvégéken is válasszanak minket, és a kultúrát – fogalmazott lapunknak az igazgató. 

Hozzátette: a kedvezmény a teljes árú jegyekre vonatkozik, hiszen a gyermekek és a nyugdíjasok eddig is árengedménnyel érkezhettek. Ilyen akciónk még nem volt, ez szeptember 30-ig szól majd a győrieknek. 

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum helyszínein jelenleg látogatható 14 állandó és időszaki kiállítás minden korosztály számára kínál érdekességeket. Az Esterházy-palotában tekinthető meg a 2024-es év kiemelt kiállítása a „24-szer a pokolban” címmel, mely Győr II. világháborús bombázásának eseményeiről és legendáiról számol be. 

 

Továbbá itt található a 20. század első feléből származó, pompás festészeti, szobrászati és grafikai anyag impozáns válogatása is, mely a Radnai-gyűjtemény kiemelt darabjaival a Modern Árkádia vidékére kalauzolja az érdeklődőket. A római kor rejtelmeit a Várkazamata–Kőtár hűvösében fedezhetik fel a nyáron a látogatók, a „Best of Billufest” kiállítás pedig csodás mesevilágba repíti az érdeklődőket, ahogy a Kovács Margit Állandó Kiállítás is a kerámiák tükrén át.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában