Közgyűlés

2024.06.26. 15:30

Szavazás és döntés vár a soproni testületre

A soproni képviselő-testület holnap közgyűlést tart, ahol tizenhét napirendi pontban hoznak döntést. Az előterjesztések között szó lesz támogatásokról, utcaelnevezésről, valamint óvodavezető megválasztásáról.

Papp Fanni

A soproni városvezetés legutóbb május elején egy rendkívüli közgyűlés keretében ült össze, hogy fontos kérdésekről hozzanak döntést. Azonban mostanra szépszámú előterjesztés gyűlt össze, szám szerint 17, amelyeket holnap vitatnak meg. 

Az egyik legfontosabb napirendi pontként módosítják a város közigazgatási területén közszolgáltatási szerződés ke- retében autóbusszal végzett, menetrend szerinti helyi személyszállítási feladatok ellátására vonatkozó szerződést. 

A képviselő-testület szavaz a Soproni Tigrisek Sport Egyesület kerekesszékes kosárlabdacsapat sporttámogatásáról. Majd döntenek a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2025. évi fordulójához történő csatlakozásról. 

A közgyűlés elbírálja a Bánfalvi Óvoda – Kindergarten Wandorf és a Trefort Téri Óvoda igazgatói pozíciójára beérkezett pályázatokat, és megválasztja az intézményvezetőket. A döntéshozók módosíthatják a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel kötött feladatellátási szerződést is. Továbbá szavaznak arról, hogy Csiszár Szabolcs alpolgármestert kiküldetésre menjen Mexikóba, a Nemzetközi Gyermek Játékok sportrendezvényre. 

A tervek szerint módosítják a menetrend szerinti helyi személyszállítási feladatok ellátására vonatkozó szerződést is.

A képviselő-testület dönt a Virágvölgyben található közterület elnevezéséről, illetve meghatározzák a második félévi közgyűlések időpontját is. 

A városvezetés három zárt ülést is tart, amelyek településképi kötelezési eljárásban hozott végzéssel szemben benyújtott fellebbezésekről szólnak. Emellett az előterjesztő további két napirendi pontról dönthet, hogy zárt ülés keretében hozzanak döntést. Mindkét esetben ingatlanokról lesz szó. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában