Elismerés

2024.06.29. 13:30

WonderGirl Győr - Mások megsegítése Bogár Lilinek is erőt adott a mindennapokban

A WonderWMN Győr díj idei újdonsága volt, a WonderGirl cím. A szervezők 18-30 év közötti lányok jelölését várták. Az első helyet Bogár Lili kapta, aki fiatal kora ellenére maga is tudja, milyen nehéz néha az élet, ezért szeretne minél többeknek segíteni.

Dániel Viktória

– Egy nagyon kedves egyetemi tanárnőm, Zsolnay Janka nevezett. Őszintén megvallva, nem szeretem a versenyeket, ezért kicsit nehezen barátkoztam meg a jelöléssel. Azonban annyira kedves volt hogy gondolt rám, hogy végül nehezen, de belementem. Szintén jelöltek között szereplő két barátom Kovács Blanka és Borbély Aida volt, akik végig biztattak. Így végül már büszke voltam, hogy én is ott lehetek a sok csodás nő között. Mindezek után tényleg hihetetlennek érződött számomra, hogy első helyezett lettem. A jelölés és a díj megmutatták, hogy van mire büszkének lennem. Legtöbbet a szüleimnek köszönhetek, Bogár Gyulának és Kocsis Gabriellának, akik megtanítottak arra, hogy segítenünk kell másokon, mindig bíztak bennem és támogattak.

Lili elmondta negyedikes volt, amikor az első jótékonysági eseményen részt vett.

– Egy mesemondó délután volt ahol beteg gyerekeknek gyűjtöttek. Én felléptem egy mesével amire nagyon sokat készültem és a végén nagyon sok adomány jött össze. Akkor éreztem először, hogy tettem valamit másért. Aztán az évek múlásával jöttek a nehézségek, kiközösítettek és kisegítő iskolába akartak küldeni, sok tanár nagyon rosszul bánt velem, nem találtam a helyem. Ezek a tapasztalatok azonban még inkább megesősítették bennem a vágyat, hogy segítsek másoknak. Mert az ő boldogságuk nekem is erőt adott. Tulajdonképen én vagyok hálás mindazoknak, akiken segíthettem mert ők is átsegítettek a nehéz években.

Bogár Lili

Lili kiemelte a segítség nem csak a nagy dolgokban merül ki, fontosak a mindennapi kisebb gesztusok is.

– Különösen kedvesek számomra azok a pillanatok amikor abban tudtam segíteni, hogy valaki jobban bízzon magában. Valamint a kutyamenhelyen való sétáltatást, mert az állatok boldogsága engem is feltöltött pozitivitással.

Lili az egyetem után szeretne a kultúra fejlesztéséért tevékenykedni.

– Két barátommal egy olyan projekten dolgozunk amely összehozza a közösségeket, a kultúra bevonásával. Egy Quiz készítésen már túl vagyunk, most pedig az egyik idősek klubjában szeretnénk programokat szervezni, hogy megismerjük milyen szórakozásra vágyik ez a korosztály.

Később szeretném kitanulni a a kineziológiát és egyéb természetgyógyászati kezeléseket. Főleg olyan gyerekeken szeretnék segíteni, akik nem találják a helyüket a világban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában