Ünnepélyes aláírás

2024.01.25. 14:02

Együttműködést kötött a győri Széchenyi István Egyetem és a Készenléti Rendőrség

Együttműködési megállapodást írt alá csütörtökön délelőtt a győri Széchenyi István Egyetem és a Készenléti Rendőrség. A megállapodás középpontjában a szakmai tapasztalatok kölcsönös megosztása áll, melynek részeként a KR Költségvetési Igazgatósága és a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gyakorlati tudásával gazdagítja az oktatást, míg a felsőoktatási intézmény kutatásaival járul hozzá partnere tevékenységéhez.

Ollári Gergely

Fotó: Csapó Balázs

Az eseményen részt vett dr. Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese, dr. Tarcsa Csaba r. vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség parancsnoka, Prof. dr. Smuk Péter, a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának dékánja, valamint Jeney Áron rendőr ezredes, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója.

A partnerség részeként a KR Költségvetési Igazgatósága, valamint az NNI segíti az oktatást, illetve lehetőséget biztosít az egyetem kutatói és oktatói számára kutatásokhoz szükséges vizsgálatok lefolytatására. A Széchenyi István Egyetem megosztja tudományos eredményeit a KR gazdasági és bűnügyi szakembereivel, valamint szükség szerint szakértőt delegál annak munkacsoportjaiba és helyszínt biztosít a szervezet rendezvényeinek is.

Az együttműködés célja a szakmai tapasztalatok folyamatos cseréje többek közt a kiberbiztonság, a jogalkalmazás, a kriminológia, az informatika, a gazdálkodás, valamint a projektmenedzsment területén. Az egyetem infrastruktúrája, valamint távközlésben és infokommunikációban felhalmozott tudományos ismeretei nagyban segíthetik a modern kori szervezett bűnüldözést, mely egyúttal innovatív kutatási lehetőségeket is nyit.

– Egyetemünk arra törekszik, hogy gyakorlatorientált képzéseket nyújtson a hallgatóknak, a munkaadók igényeire is reagálva, hozzájárulva a minőségi szakember-utánpótlás biztosításához. Elsősorban ezt a célt szolgálja a megállapodás. Köszönjük, hogy a Készenléti Rendőrség szakmai gyakorlatokkal, tudományos diákköri és szakdolgozatok segítésével, valamint munkatársainak az oktatásba való bekapcsolódásával támogatja hallgatóink még magasabb szintű képzését. A partnerség kiváló alapot ad a későbbi közös kutatásokhoz, kutatás-fejlesztési projektekhez is – hangsúlyozta az eseményen dr. Kovács Zsolt általános és oktatási elnökhelyettes.

Prof. dr. Smuk Péter dékán is méltatta a közös együttműködést, és köszönetét fejezte ki a Készenléti Rendőrségnek.

– Az együttműködés révén olyan tudáscsere valósul meg intézményeink között, melyben a jogi kar kutatói és oktatói szakértelmünkkel hozzájárulnak a bűnmegelőzési és a bűnüldözési munkához, a Készenléti Rendőrség pedig gyakorlati tapasztalatai megosztásával segíti kutatásainkat és az oktatást. Hallgatóink egyedülálló országos gyakorlati hellyel is gazdagodnak, ahol a jog, a gazdaságtudomány és az informatika területén is kiváló szakmai tapasztalatokat szerezhetnek” – mondta el az eseményen prof. dr. Smuk Péter.

Dr. Tarcsa Csaba r. vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség parancsnoka hangsúlyozta: a rendőrségi utánpótlás, valamint a jól képzett munkaerő nagyon fontos a Készenléti Rendőrség számára, éppen ezért nagy örömünkre szolgál, hogy a Széchenyi István Egyetemben olyan partnerre találtunk, amely olyan széles körű szakmai tudásbázissal vértezi fel hallgatóit, amire bizton lehet építeni.

– Bízunk benne, hogy azokat az egyetemistákat, akik nálunk töltik el szakmai gyakorlatukat, vagy egy-egy projektünk kapcsán bepillantást nyernek a rendőrségi munkába, megfertőzi a kék vér, és diplomájuk megszerzése után nálunk fognak majd elhelyezkedni” – emelte ki beszédében.

– Az NNI a rendőrség központi bűnügyi szerveként lefedi a magyar bűnüldözés teljes palettáját. A nálunk folytatott nyomozások kiemelt jelentőségűek akár a szervezett bűnözői körök érintettségei, akár a nemzetközi vetületei, akár a felderítéshez szükséges szakmaspecifikus ismeretek okán. Így garantálni tudjuk, hogy a nálunk szerzett tapasztalatokat széles körben kamatoztatni tudják majd azon hallgatók, akik a rendőri pályát választják – mondta el az eseményen Jeney Áron r. ezredes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában