Október végén távozik

3 órája

Lemondott elnöki posztjáról Palkovics László

A Széchenyi István Egyetemért Alapítvány sajtóközleményben tudatta portálunkkal, hogy döntését azért hozta meg az elnök, hogy segítse a magyar kormány sikeres tárgyalásait az Európai Unióval.

Kisalföld.hu

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Nagy Gábor

A közleményt változtatás nélkül közöljük:

Prof. Dr. Palkovics László a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány 2022. december 07. napjától betöltött kuratóriumi elnöki posztjáról lemondott, az elnöki feladatait az Alapítvány működésnek zavartalansága érdekében a soron következő, október végére tervezett tisztújító kuratóriumi ülésig ellátja.

A lemondásának indoka és célja, hogy ezen gesztusával - mint az un. felsőoktatási modellváltást irányító volt miniszter – segítse a magyar kormány sikeres tárgyalásait az Európai Unióval, az egyébként súlyosan jogszerűtlen és méltánytalan, a KEKVA egyetemeket sújtó szankciók megszüntetése érdekében. Ebben a politikai vitában sajnos a tudományos teljesítményüktől függetlenül céltáblává váltak a közéleti szerepet vállalók, adott esetben miniszterek. Továbbra is segíteni kívánja a győri Széchenyi István Egyetem fejlődését, amely fennállásának legsikeresebb korszakát éli részben éppen a modellváltás miatti fejlesztések okán.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában