Erdők hete

4 órája

Negyedszázados jubileumot ünnepeltek a Győr közeli erdőben - fotók

A 25. születésnapját ünneplő ravazdi erdei iskolában került sor a 28. Erdők hete rendezvénysorozat központi eseményére kedd délután. Az 1999-ben létesült Ravazdi Erdészeti Erdei Iskola jeles évfordulóján az Országos Erdészeti Egyesület és a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán - és Társadalomtudományi Karával, valamint az Erdei Iskola Egyesülettel együttműködve látta vendégül a pedagógusokat, erdészeket, környezeti nevelőket, érdeklődőket.

Barki Andrea

Fotó: Csapó Balázs

Az Erdők hete ünnepélyes megnyitóján köszöntőt mondott Orbán Tibor, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója, Kiss László, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke, Pongrácz Attila, a Szent István Egyetem dékánja és Hadaricsné Balogh Krisztina, Ravazd polgármestere. 

Az erdészeti erdei iskolák olyan intézmények, ahol erdőpedagógiai oktatás és ismeretterjesztés zajlik, jellemzően erdei környezetben és valamely erdőgazdálkodó fenntartásában. Céljuk a látogatók környezettudatos szemléletmódjának kialakítása, erősítése, hogy felhívják a figyelmet a természet értékeinek megőrzésére. A Szombathelyi Erdészeti Zrt-hez tartozó Stájer-házi Erdészeti Erdei iskola, valamint a Ravazdi Erdészeti Erdei iskola minősítése lejárt, így ez alkalommal átadták a minősítő okirataikat.

Az esemény alkalmából "Miért szeretjük az erdei iskolát? címmel alkotó pályázatot is hirdettek a szervezők. Szép számmal gyűltek össze szebbnél szebb pályaművek, 16 iskolából 86 diák 79 alkotást küldött be. A zsűri díjazta a tényői Ady Endre Általános Iskola, az écsi Petőfi Sándor Általános Iskola, a csornai II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola, a győrújbaráti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanulóinak munkáját. 

Különdíjat a legszínvonalasabb alkotást benyújtó iskolának ítélt a zsűri. Az alsó tagozatosok közül a legaktívabb a táplánszentmiklósi Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola Győrasszonyfai Tagintézményének 3. osztályosai voltak, a felsősök közül pedig a legtöbb rajzot a győri Arany János Angol-Német Két tanítási nyelvű Általános Iskola 6. osztálya küldte, így ők egy különleges erdei kirándulással gazdagodtak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában