Szűrések és gyűjtés

2023.02.23. 11:28

Civil véradásra várnak Tatabányán

A Komárom-Esztergom Vármegyei Civil Központ nyolcadik alkalommal szervez Civil Vér­adást, amelyre mindenkit, aki vért adhat, várnak.

kisalfold.hu

A véradásra február 24-én, pénteken 13 és 17.30 között lehet jelentkezni. A helyszín: Jubileum park, a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség Székháza, Köztársaság út. 

Újdonságként díjmentes szűrővizsgálatokkal is várják a szervezők a véradókat. Lesz többek között vércukor- és koleszterinszint-vizsgálat, vérnyomásmérés, digitális mérés, testsúly-, hasizsír-, izom- és zsírszázalék-, alapanyagcsere-meghatározással, dietetikai tanácsadás, a férfiaknak vastagbél- és prosztatarák- (PSA) szűrés szakorvosi konzultáció­val, valamint mellönvizsgálat bemutatása is.

A szűrések a Komárom-Esztergom Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya és a Komárom-Esztergom Vármegyei Rákellenes Egyesület közreműködésével valósulnak meg. Személyi igazolvány, lakcímkártya és tajkártya szükséges a véradáshoz. 

Arra kérik a véradókat, hogy aki teheti, hozzon magával kutya- vagy macskatápot, állat­eledelt, amit a véradás helyszínén a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesület tagjai átvesznek. Ezzel a véradók a Tatabányai Ebrendészeti Telep kutyáit is támogatják. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában