Tragédia

2023.01.04. 11:44

Halálra gázolt a vonat egy embert Tatabányánál - Frissítve: ismét két vágányon közlekednek a vonatok a győri fővonalon

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

Megjavították a meghibásodott vasúti biztosítóberendezést Tatabánya és Szárliget között, így ismét két vágányon közlekednek a vonatok a győri fővonalon, szerda késő délutánra helyreállhat a menetrend - tájékoztatott a Mávinform.

Korábban a biztosítóberendezés hibája miatt késtek a vonatok Budapest és Győr között, és további fennakadásokat okozott, hogy ugyanezen a szakaszon halálra gázolt egy embert a vonat.
A baleseti helyszínelést mostanra befejezték, de Tatabánya és Oroszlány között továbbra is pótlóbuszok közlekednek - közölték. Hozzátették, 

Budapest és Győr között a menetrend helyreállásáig felármentesen vehetők igénybe a vonatok.

Korábban írtuk:

A helyszíni vizsgálat végéig, várhatóan szerdán kora délutánig csak egy vágányon haladhatnak a vonatok Tatabánya és Szárliget között - írják a közleményben.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon 10-15 perccel hosszabb menetidőkre lehet számítani.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt közölte, hogy a baleset Tatabányán az alsógallai megálló közelében történt. Az utasokért mentesítő járat érkezett, a tatabányai hivatásos tűzoltók segítséget nyújtottak a biztonságos átszállásban.

Emellett arról is beszámoltak, hogy meghibásodott a biztosítóberendezés Tatabánya és Szárliget között. Emiatt 30-60 perccel nőtt a menetidő a győri fővonalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában