Letartóztatásban a házaspár

2 órája

Lopakodó rablópáros - Készpénzt, laptopot telefont is loptak a környéken

Kifosztás és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványozta a letartóztatását annak a férfinak és nőnek, aki hónapokon keresztül loptak Tatabányán és Vértesszőlősön.

Kisalföld.hu

A betört ablak, amin keresztül rabolni ment a házaspár az ingatlanba. Fotó: Ügyészség

Az indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság ülést tartott, az elkövetők letartóztatását egy hónapra, október 26-ig elrendelte. Az intézkedés azért szükséges, mert a nő és a férfi megnehezítené a bizonyítást, valamint a bűnismétlés veszélye is fenn áll.

Feltört ajtót is maguk után hagytak az elkövetők. Fotó: Ügyszség

A végzést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsítottak és egyikük védője fellebbezett. A másik védő nem volt jelent az ülésen, ezért ő a döntés kézbesítését követő 3 napon belül tehet jognyilatkozatot.

Az indítvány szerint az elkövetők idén júliusban Vérteszszőlősön az ablakon keresztül bemásztak egy családi házba és onnan 280.000 forint készpénzt vittek el. Augusztusban a férfi és nő az ajtót berúgva bement egy tatabányai házba, ahonnan eltulajdonítottak egy 130.000 forint értékű laptopot, majd besurrantak az Erőműi tónál található, stégen lévő épületbe. Az alvó sértett ágya mellől eltulajdonítottak 360.000 forint készpénzt és a sértett telefonját.  

Az elkövetők szeptemberben még három másik tatabányai házba is betörtek, onnan készpénzt és ékszereket tulajdonítottak el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában