Ellenőrzés a sztrádán

17 órája

Hamis növekedési hormonokat rejtett a tréler fülkéje

Százhúsz fecskendő növekedési hormont találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei az M1-es sztráda Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán.

Kisalföld.hu

Ilyen illegális hormonokat rejtett a bolgár autó, végül kiderült, hogy mind hamis. Felmerült a bűncselekmény gyanúja.

A pénzügyőrök egy üres, bolgár trélert kísértek le az autópálya ácsi szakaszáról rutinellenőrzésre. A járműszerelvény fülkéjének átvizsgálásakor, a vezetőülés alatt és az anyósülés mellett különböző zöldséges táskákban 120 darab gyógyászati készítménynek látszó, előretöltött injekciót találtak.

120 adag növekedési hormont rejtett a bolgár autó. Az illegális szállítmányt lefoglalta a NAV.

A húszéves sofőr azt mondta, hogy a készítmények fogyókúrás termékek és egy cseh cégnek szállítja őket. Az ampullákon „Genotropin GOQUICK 12 mg” felirat szerepelt, amelyek növekedési hormont tartalmazó készítmények.

Az egyenruhások szakértőt kértek fel a szállítmány azonosításához, aki megállapította, hogy ezekhez a gyógyászati készítményekhez engedélyek szükségesek, illetve minden mástól kizárólag elkülönítve és hűtve szállíthatók, egy speciális bizonylat kíséretében. A szükséges okmányok hiánya miatt felmerült a gyanú, hogy a termékek hamisak. A legális, vényköteles termék azonos mennyiségének értéke több mint tízmillió forint.

Átvette a rendőrség az ügyet, ugyanis felmerült a bűncselekmény gyanúja.

Gyógyszerhamisítás bűncselekmény gyanúja miatt a pénzügyőrök értesítették a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársait, akik az intézkedést a további eljárás lefolytatása érdekében átvették.

A gyógyászati készítmények beszerzésével, behozatalával, megrendelőhöz való eljuttatásával kapcsolatos valamennyi tevékenység kizárólag csak gyógyszer-nagykereskedelmi engedély birtokában végezhető. 

Az elmúlt években számtalan hamisítvány jelent meg a piacon, amelyeknek káros mellékhatásai lehetnek a fogyasztókra nézve, mivel azok nem estek át az előírt ellenőrzési, engedélyezési folyamaton. Ismeretlen forrásból beszerzett növekedési hormonok esetén, nem lehet tudni, hogy valójában mit tartalmaznak a termékek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában