Megnyerő modorú nő volt a csali

19 órája

Kriptovalutával csaltak - A meggondolatlan üzlettel közel 3 millió forint úszott el

Egy 66 éves férfit telefonon hívott egy megnyerő modorú nő, aki kriptovaluta vásárlást ajánlott kecsegtető befektetésként. A sértettet ezután egy férfi hívta fel, és segített egy programot telepíteni a telefonjára, úgymond a gördülékenyebb ügyintézés érdekében.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Pixabay

Az elkövetők ezután már csak a mobilbankjának a jelszavát kérték el, majd telefonon addig tartották szóval, míg nemhogy nem gyarapodott a számláján lévő összeg, hanem közel 3 millió forinttal megcsappant - közölte a rendőrség.

A hasonló esetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy kezelje mindig fenntartásokkal a túl magas hozamokat ígérő befektetési hirdetéseket! Pénzmegtakarításaihoz mindig használja a már jól ismert, hivatalos lehetőségeket!

Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában