Többszörös, különös visszaeső

2024.07.02. 14:02

Cigit kért majd kirabolta áldozatát a férfi a garázssoron

Rablás bűntette és okirattal való visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki előbb egy szál cigarettát kért a sértettől, majd erőszakkal vette el az értékeit.

Kisalföld.hu

A vádirat szerint az elkövető tavaly június 6-án éjjel Oroszlányban, a Rákóczi úton, felfigyelt az ittas sértettre, akitől egy szál cigarettát kért. Közben eleredt az eső, ezért a férfi közölte, hogy a közeli garázssornál lévő eresz alatt sodor neki egyet.

Az elkövető nem várta meg a cigaretta sodrását, a sértettet ököllel gyomron és arcon ütötte, aki emiatt a garázs falába ütötte a fejét,  majd rövid időre eszméletét vesztette, összerogyott. 

 

A támadó ekkor belenyúlt áldozata nadrágjának zsebébe és kivette a 80.000 forint értékű mobiltelefont, a 2000 forint értékű pénztárcát, a benne lévő 12 000 ezer forintnyi készpénzzel, személyes okmányokkal és bankkártyákkal. 

A rabló ezután kerékpárral távozott, útközben a telefont egy garázs tetejére dobta, a pénztárcából a készpénzt kivette, majd az iratokkal együtt egy kukába dobta. Az eljárás során a készpénz kivételével az eltulajdonított értéktárgyakat megtalálta a rendőrség és lefoglalta, majd a sértettnek visszaadta. Az ügyészség a vádiratban a többszörös és különös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetésre, közügyektől eltiltásra és 15.000 forint összegű vagyonelkobzásra tett indítványt.

A cselekmény kapcsán készült videó megtekinthető ITT>>

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában