Rablás, lopás, testi sértés

2024.06.27. 14:18

Egy órán belül három nőt bántalmazott az utcán az ámokfutó férfi

Rablás bűntettének kísérlete, súlyos testi sértés, garázdaság vétsége, könnyű testi sértés és többrendbeli lopás miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki egy nap alatt három nőt támadott meg. Az elkövető letartóztatását újra meghosszabbította a bíróság, ezúttal augusztus 28-ig.

Kisalföld.hu

Az ügyészség indítványa a bíróság végzése szerint is, a kényszerintézkedésre azért van szükség, hogy a terhelt jelenlétét biztosítani tudják, valamint kizárják a bűnismétlés lehetőségét.

A vád szerint a férfi idén február 26-án 05 óra 13 perc körüli időben Tatabányán egy parkolóban hátulról megütötte a sértettet a hátán, aki ettől arccal az aszfaltra esett. A nő a kezeivel megtámasztotta magát, emiatt lehorzsolta. Az elkövető elfutott a helyszínről, majd ismét a sértett felé futott. Erre az asszony odament egy másik férfihoz, hogy segítséget kérjen, mert megtámadták. Amikor a vádlott odaért hozzájuk, a másik férfit kővel dobálta meg.

Az elkövető közel negyedóra múlva egy másik nőt támadott meg, úgy hogy a mellkasánál meglökte. A második sértett a földre, a hátára esett, a földön fekve kapálózott a lábával, és a kezeivel, így próbálva megvédeni magát a támadótól. A férfi ezek után magára hagyta a földön fekvő áldozatot, akinek nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.

Ezután újabb negyedóra múlva a férfi egy benzinkút közelében azért támadta meg a harmadik nőt, hogy a telefonját erőszakos módon elvegye. A férfi a járdán hátulról meglökte és elesett. Majd az erőszakos elkövető a sértett karját megfogva próbálta kicsavarni a mobilt, de nem járt sikerrel. A telefon értéke: 29.000 forint volt. A sértettnek az esés következtében nyolc napon belül gyógyuló horzsolása keletkezett. 

A férfi más bűncselekményeket is elkövetett, így 14 rendbeli lopással is megalapozottan gyanúsítható. A nyomozó hatóság a bűncselekményeket egy eljárásban vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában