Újra hosszabbítottak

2024.06.28. 09:15

Rácsok mögött marad az unokázós csaló kamuügyvéd

Meghosszabbították annak a férfinek a letartóztatását, aki a gyanú szerint ügyvédnek adta ki magát, hogy pénzt csaljon ki idős személyektől.

Kisalföld.hu

A férfi letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság már tavaly július 13-án elrendelte el, amit most ismét meghosszabbítottak július 13-ig.

A megalapozott gyanú szerint a letartóztatásban lévő unokázós csaló tavaly július 11-ét megelőzően egy internetes közösségi portálon keresztül megismerkedett egy férfival, aki arról tájékoztatta a gyanúsítottat, hogy internetes telefonkönyvben jellemzően idős sértetteket választ ki. Miután telefonon felveszi velük a kapcsolatot valótlanul ügyvédnek adja ki magát és azzal veri át őket, hogy hozzátartozójukat letartóztatták, azonban készpénz ellenében ügyészségi kapcsolatait kihasználva elintézi szabadlábra helyezésüket. 

A letartóztatásban lévő férfi mindezekről tudva vállalta, hogy a megtévesztett sértettekhez elutaznak, és átveszik a készpénzt, valamint ékszereket. A nyomozás jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint legalább négy esetben meg is történt ez.

Az elkövetők ezzel a módszerrel több millió forinttal károsítottak meg legalább négy idős – köztük egy komáromi lakosú - sértettet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában