Katonának adta ki magát

2024.06.26. 15:20

A közös élet reményében - 6,5 milliót utalt a nő az online csalónak

Szerelmi fogadalmaival mintegy 6,5 millió forintot csalt ki egy, az online térben vadászó szélhámos a Győr-Moson-Sopronban élő asszonytól.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

Az internet egyik közösségi oldalán ismerkedett meg a csaló az áldozatával, akivel elhitette, hogy élete társául választaná. A bejelölést követően levelezni kezdtek, a férfi elmesélte a kiszemeltnek, hogy egy távoli országban katonaként szolgál, azonban abbahagyná hivatását, nyugdíjba vonulna, és visszaköltözne Magyarországra a tartós kapcsolat reményében.

Meggyőzte a nőt arról, hogy nyugdíjazásához és egyéb költségeihez anyagiakra van szüksége. A boldog együttélés ígéretével több millió forint átutalására buzdította az asszonyt, amelynek ő eleget is tett. Az esettel kapcsolatban a Soproni Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt folytat eljárást - írta a police.hu.

Az ilyen jellegű csalások tipikus sértettjei az 50 év fölötti, egyedül élő nők, de volt már rá példa, hogy férfiakat sem kíméltek a szélhámosok. Az áldozatok nagy része naivan, a valódi szerelemre várva kerül a csalók bűvkörébe, akik megnyerő stílussal, a közös életről szóló ígéretekkel – a megtévesztett emberek érzelmeit kihasználva – csapják be őket.

Az online térben elkövetett csalásokkal kapcsolatos bűncselekményeket a rendőrség a Mátrix Program keretében vizsgálja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában