Összefogás

2024.08.11. 07:59

Ismét tüntetést szerveztek Győrben Benkovich Ferenc atyáért

Ferenc Atya barátait és a győri híveket hívták tüntetésre szombaton este a Püspökvár elé. Több száz támogató jelent meg, különböző feliratú, tiltakozó táblával.

Kisalföld.hu

Fotó: Krizsan Csaba

Ahogyan korábban már írtunk róla többször, Benkovich Ferenc atyától megvonták a misézés jogát, a szentségek kiszolgálását. Illetve kitiltották az Apor-iskolából, amit két kezével és több száz önkéntes segítővel közösen épített, majd nyugdíjazták a győri papot. Ezzel kapcsolatosan szintén reagált a Győri Egyházmegye püspöksége. Erről ITT>> írtunk.

Kisebb tömeg gyűlt össze szombaton a Püspökvár előtt Győrben Benkovich Ferenc atya tüntetésére. Fotó: Krizsán Csaba

A demonstrálók szerint független, katolikus iskolájuk tulajdonjogának és a Szent Anna Otthon tulajdonjogának, tehát a két alapítvány vagyonának megszerzéséért tették mindezt. Többek között ezért szólaltak fel a 77 éves papért.

Kézben tartott égő gyertyák, feliratokkal és képekkel ellátott plakátok , molinók tűntek fel a tömegből. 

Kérjük vissza Ferenc atyát!

Isten bárányai nem hallgatnak!

- állt a táblákon. Volt aki a 10 parancsolat egyikére hívta fel a figyelmet. Fiatalok, idősebbek, gyerekek együtt álltak ki a szeretett atyáért.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában