Statisztika

7 órája

Hatvanegy esethez vonultak a tűzoltók – Öt köbméter szóját ürítettek ki egy tartályból

Hatvanegyszer vonultak a tűzoltók a múlt héten Győr-Moson-Sopron vármegyében.

Kisalföld.hu

Hatvanegyszer vonultak a tűzoltók a múlt héten Győr-Moson-Sopron vármegyében.

Fotó: MW Archív

Összesen hatan sérültek meg, egy ember pedig életét veszítette múlt héten.

A tűzoltók megbontották a házat

Kigyulladt egy hetven négyzetméteres, faszerkezetű családi ház homlokzati szigetelése hétfőről keddre virradó éjszaka Sopronban, a Margaréta utcában. A soproni hivatásos és a fertőrákosi önkéntes tűzoltók az oltás után beizzásokat tapasztaltak, ezért megbontották a ház szigetelését. Az eset során nem sérült meg senki, a ház lakható maradt. 

Gázolt a vonat

Elgázolt egy embert a Győrből Kapuvár irányába közlekedő személyszállító vonat kedden kora este Veszkény közelében. A vonaton körülbelül hetvenen utaztak, nem sérült meg senki. Az elgázolt ember az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett. A kapuvári hivatásos tűzoltók segítettek az utasoknak átszállni a mentesítő buszjáratra és biztosították a helyszínt a rendőrség kiérkezéséig.

Öt köbméter szója

Tűz keletkezett egy gabonaszárítóban csütörtökről péntekre virradó éjszaka Rajka külterületén. A szárítóberendezés egy nyitott szín alatt volt, amelynek a tetőszerkezete, valamint a mellette lévő két téglaépület tetőszerkezete is lángra kapott. A mosonmagyaróvári, a lébényi, a csornai és a győri hivatásos, valamint a rajkai, a hegyeshalmi, a dunaszigeti önkéntes tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával előbb eloltották az égő tetőszerkezetet, majd megbontották azt, hogy hozzáférjenek a szárítóhoz. A tűzoltó egységek ezután leürítették a tartályt, amelyben mintegy öt köbméter szója volt. Az eset során nem sérült meg senki. 

Kanapétűz

Elektromos hiba miatt kanapé és használati tárgyak égtek péntek éjszaka egy panelépület második emeleti lakásában Győrben, a Földes Gábor utcában. A győri hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett berendezéseket a ház előtti füves területre hordták, majd vízsugárral visszahűtötték azokat. Egy szinttel feljebb, a harmadik emeleten lévő három otthonba és a lépcsőházba is kijutott a füst, amelyet a tűzoltók kiszellőztettek. Az épületet összesen nyolcan hagyták el, nem sérült meg senki.

Ketten kerültek kórházba

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő szombaton kora este Téten, egy Hunyadi utcai családi házban. A lakók éppen begyújtottak a kandallóba, azonban a füst visszafelé áramlott az égéstermék-elvezetőben. A téti önkéntes tűzoltók ellenőrizték az átjárhatóságát, majd kitisztították a kéményt. A mentőszolgálat munkatársai a két lakót kórházba szállítottak további kivizsgálásokra. 

Kerítésnek hajtott

Kerítésnek hajtott egy személyautó vasárnap délelőtt Péren, a Fehérvári utcában. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és biztosították a helyszínt az autómentő megérkezéséig. A kocsiban ketten utaztak, ki tudtak szállni. A mentőszolgálat szakemberei megvizsgálták őket, nem sérültek meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában