Múltidéző

2024.08.27. 13:47

Erről írtunk 10 és 20 éve - Sztrájk az iskolabuszér, enyhe ítélet

Kisalföld.hu

10 éve -Sztrájk az iskolabuszért?

Szeptembertől nem jár iskolabusz Dör és Csorna között. A pannonhalmi térségben is most derült ki, hogy napi három járat helyett ősztől csak kettő viszi a gyerekeket. 
Az iskolabusz megszüntetésével a negyven déri, a csornai Széchenyi-iskolába járó diákot menetrend szerinti járatra ülteti a tankerület. A szülők viszont nem értenek egyet a döntéssel. Gyermekeik biztonságát féltik. Az is előfordulhat, hogy hétfőn a döri tanulók nélkül kezdődik meg a tanév a Széchényiben. 
 

 

20 éve -  Három és fél év gyilkossági kísérletért

Első, sőt, második hallásra is meglepően enyhe büntetést szabott ki a megyei bíróság az ukrán Jurij Minenkóra, aki meg akart ölni két biztonsági őrt. A vádlott három és fél év szabadságvesztést kapott, az ország területéről véglegesen kitiltották. A vád szerint két éve szeptemberben betört egy győri családi házba, majd az őt üldöző biztonsági őrökre próbált lőni. A pisztoly nem sült el, a golyó elakadt a fegyverben. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában