Gyakorlati tudás

1 órája

A mentális egészség támogatását és kutatását szolgáló együttműködést kötött a Széchenyi-egyetem

Mentálhigiénés kutatásokról és a hallgatók lelki egészségének támogatásáról írt alá együttműködési megállapodást a győri Széchenyi István Egyetem és a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége. A partnerség az intézmény Egészség- és Sporttudományi Karán zajló kutatások és szakmai munka segítése mellett kiterjed az egyetemi polgárok jóllétének fejlesztésére is.

Széchenyi Egyetem

A Széchenyi István Egyetem a kiemelkedő oktatási és kutatás-fejlesztési tevékenységén túl nagy hangsúlyt fektet a hallgatók egészségének támogatására is. A magas színvonalú sport- és rekreációs lehetőségek a testi-lelki jóllétet szolgálják, a most aláírt megállapodás pedig olyan mentálhigiénés tevékenységeket foglal magába, amik a jövőben az intézmény minden polgárának hasznára válhatnak.

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségével (LESZ) közös együttműködés a mentális egészséget érintő kutatásokba történő bekapcsolódással, a szakmai kapcsolat erősítésével és a jólléti programok fejlesztésével járul hozzá a Széchenyi-egyetem Egészség- és Sporttudományi Karának munkájához. A partnerséget a LESZ 37. Országos Konferenciáján jelentették be, ahol a társrendező győri szolgálat megalakulásának 50. évfordulóját is megünnepelték.

„A bizalom keresése napjainkban” elnevezésű, szeptember közepén Győrben megrendezett szakmai fórumon dr. Somogyi Angéla, a kar dékánja köszönetet mondott a LESZ elnökségének, hogy az együttműködés által megismerhetik a gyakorlatban dolgozó szakemberek munkáját, és azt hasznosíthatják kutatásaik során. Kiemelte, hogy a partnerségből a tudomány mellett maguk a hallgatók is profitálnak, akik szakmai gyakorlatokra is igénybe vehetik majd a LESZ szolgálati helyeit.

Dudás Erika, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének elnöke, dr. Somogyi Angéla, a Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Karának dékánja és Németh Ildikó, a szövetség győri szolgálatvezetője.
Fotó: Adorján András / Forrás: SZE

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában