Felvonulás

2 órája

Ovisok szüreti mulatsága

Szüreti napot tartottak a soproni Trefort téri Óvodában. Az eseményre az óvónénik felvonulással, táncházzal, mustkészítéssel, illetve finom falatokkal is készültek a gyermekeknek és szüleiknek.

Kisalföld.hu

A hagyományőrző program célja, hogy a gyerekek és felnőttek is betekintést nyerhessenek a poncichterek világába. Az eseményen Tóth Éva, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzat elnöke is részt vett. 

Szüreti napok
Szüreti felvonulást tartottak az ovisok szüleikkel és nevelőikkel. Fotó: Tóth Éva facebook oldala

Jeles napokat minden óvoda megünnepel, hiszen az ezekre való készülődés, az ünnepek üzenete, hagyománya a legkisebbek nevelésének fontos része. A Jerevánon működő óvodák – több, a lakótelepen működő közösséghez hasonlóan – partnerei abban a Településrészi Önkormányzatnak, hogy az ünnepeiket az egész településrész ünnepévé tegyék, hogy programjaikat megosszák a tágabb közösséggel 

- hangsúlyozta.

Szüreti napok
Az ünnepek üzenete, hagyománya a legkisebbek nevelésének fontos része Fotó: Tóth Éva facebook oldal

Az autómentes nap óvodakerülő köztéri eseménye után, most a vidám szüreti felvonulással idézték fel a szüreti napok hangulatát a lakótelepen. Mindezeken túl a nyugdíjasklub tagjai is meghívást kaptak az eseményre, hiszen a Trefort téri Óvoda és a Jereváni Kék Tagóvoda immár több alkalommal is közös programot tartott a nyugdíjas közösségekkel, ezzel a generációk közötti kapcsolattartás szép példáját mutatva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában