Közösség

2 órája

30 országból érkeztek diákok a Soproni Egyetemre idén

A Soproni Egyetem nemzetközi vonzereje évről évre növekszik, hiszen idén már 30 különböző országból érkeztek hallgatók a campusra.

Kisalföld.hu

A Soproni Egyetem továbbra is jelentős vonzerővel bír a nemzetközi hallgatók körében, a 2024/25-ös tanév első félévében 56 új, teljes képzésben részt vevő diák kezdte meg tanulmányait az intézményben. A hallgatók 30 különböző országból érkeztek: Azerbajdzsán, Tunézia, Nigéria, Algéria, Oroszország, Szíria, Kazahsztán és Szudán diákjai alkotják a legnagyobb csoportokat. A sokszínű nemzetközi jelenlét különösen az eurázsiai, közel-keleti és észak-afrikai régiók érdeklődésének növekedését tükrözi.

Találkozás
Számos külföldi hallgató kezdte meg a 2024/25-ös tanévet a Soproni Egyetemen Fotó: Soproni Egyetem

A külföldi hallgatóknak szervezett "Welcome Day” rendezvényen a nemzetközi hallgatók lehetőséget kaptak a közösségi életbe való beilleszkedésre és megismerkedhettek a város és az egyetem nyújtotta lehetőségekkel. Az esemény célja az egyetem bemutatása mellett az volt, hogy lehetőséget biztosítson a hallgatóknak a kötetlen ismerkedésre és tapasztalatcserére, valamint saját országuk bemutatására. A résztvevőket Prof. Dr. Lakatos Ferenc, a Kutatási és Nemzetközi Kapcsolatokért felelős rektorhelyettes köszöntötte, majd a megjelentek megismerhették az egyetem karait, az intézmény működését. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában