Középosztály

2 órája

MCC előadás Győrben: a középosztály erősítése a társadalom alappillére

Hazánkban a középosztály a 2011 és 2021 közötti tíz évben több mint másfélszeresére bővült, így érdemben sikerült megerősíteni a dolgozó, gyermeket nevelő és vállalkozó középosztályt és ezen keresztül hozzájárulni a jóllét fenntartható növekedéséhez – jelentette ki dr. György László kormánybiztos a győri MCC-ben tartott előadásán.

Kisalföld.hu

Fotó: MCC

Az eseményen György Lászlónak az idei év során megjelent „A középosztály forradalma – Meritokratikus stratégia a 21. századra” című könyvéről beszélgettek a szerzővel, aki kifejtette, hogy többek között könyvével egyfajta tükröt is tartott a nyugati civilizáció elé. György László az előadásában rámutatott, hogy az elmúlt évtizedek során a nyugati társadalmak középosztályai sorvadásnak indultak, miközben a globalizációs folyamatok nyertesei Kelet-Ázsia középosztályai, valamint a nemzetközi tőketulajdonosok lettek. A kormánybiztos véleménye szerint ha szélesedik a középosztály, az hozzájárul a jóllét fenntartható növekedéséhez is. A nyugati társadalmak az elmúlt évtizedek során elfordultak azoktól az értékektől, melyek előtte követendő példává emelték a világ más térségei számára, azonban a magyar társadalom- és gazdaságpolitika pont ezen értékekre épül. György László szerint nagyon lényeges, hogy ezekre a nyugati országokat érintő globális problémákra hazánknak is van lokális válasza, melynek gerincét képezi az a gazdaságpolitikai stratégia, melynek központi eleme a középosztály bővítése. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában