Közösségi összefogás

2 órája

Szív világnapja Sopronban - Sporttal és testmozgással tehetünk sokat az egészségért

Több városi sportszervezet is csatlakozott a Soproni Gyógyközpont idei, szív világnapi közösségi aktivitásához. Egyedi formációkkal és szív világnapi üzenetekkel hívták fel a figyelmet a testmozgás egészségmegőrző szerepére.

Kisalföld.hu
Fotó: Soproni Gyógyközpont

Több városi sportszervezet is csatlakozott a Soproni Gyógyközpont idei, szív világnapi közösségi aktivitásához, hogy egyedi formációkkal és szív világnapi üzenetekkel hívják fel a figyelmet a testmozgás egészségmegőrző szerepére.

Szív világnap
Az SC Sopron focistái is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Fotó: Soproni Gyógyközpont

 A Soproni Gyógyközpont egyik fontos küldetése, hogy a lakosság minél szélesebb körét megismertesse az egészséges életmód alapjaival, a betegségek megelőzésének lehetőségeivel. A kórház idei szív világnapi programsorozatának fókuszterülete a mozgás, ami köztudottan segíti a szív- és érrendszeri betegségek megelőzését. Nemzetközi ajánlások szerint egészséges felnőttek számára legalább napi 30 perc mérsékelt intenzitású testmozgás javasolt. Iskoláskorú gyermekek esetében pedig naponta 60 perc testmozgás ajánlott. 

Fotó: Soproni Gyógyközpont

A Soproni Gyógyközpont szív világnapi közösségi aktivitása is a mozgás egészségmegőrzésben betöltött szerepére, valamint a városunkban elérhető változatos sportolási lehetőségekre szerette volna a figyelmet ráirányítani. „Legyen közös szívügyünk a mozgás!” mottóval várta a kórház soproni sportszervezetek szív világnapi, fényképes üzeneteit. Több sportegyesület is csatlakozott a felhíváshoz, változatos formációkkal és üzenetekkel jelezve, hogy valóban elkötelezettek a rendszeres testmozgás, az egészséges életmód és az egészségnevelés mellett.

Fotó: Soproni Gyógyközpont
Fotó: Soproni Gyógyközpont
Fotó: Soproni Gyógyközpont

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában