Utazás

2024.09.04. 13:00

Kapuvári pedagógusok zarándoklata

Nevelőtestületi zarándoklaton vettek részt a Kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Iskolaközpont munkatársai a tanévnyitót megelőzően.

Kisalföld.hu

Horváth Csaba újmisés atya celebrált szentmisét.

Fotó: Kapuvári katolikus iskola

A pedagógusok Bakonybélbe, a Szent Mauríciusz-monostorba utaztak, ahol először is szentmisén vettek részt, melyet a helyi templomban Horváth Csaba újmisés atya celebrált Radó Tamás, az iskolaközpont püspöki biztosa és Gulyás Vilmos iskolalelkész koncelebrálása, valamint Grafl Ákos atya diakónusi szolgálata mellett. 

Csaba atya prédikációjában arra kérte a pedagógusokat, hogy a Boldogságos Szűz Mária igenjét követve az új tanévben is törekedjenek igent mondani tanítványaikra, majd újmisés áldásban részesítette a zarándokokat. A liturgia zenei szolgálatát a Páli Szent Vince zenészei, kórusa látta el. 

A szentmise után Halmos Ábel bencés szerzetes mutatta be a monostort, a templomot, a bencés rend tevékenységét, kiemelten a bakonybéli szerzetesek mindennapjait. A monostor után a kapuváriak az arborétumot nézték meg és a Borostyán-kúthoz gyalogoltak el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában