Teltházas filmvetítés

2024.08.22. 14:18

Szabadtéri nyári mozi közönségtalálkozóval Sopronban

Telt házas volt a Jereván lakótelepen tartott nyáresti filmvetítés, ahol Deák Kristóf Oscar-díjas rendező igaz történet alapján készült moziját, a Foglyok című filmet vetítették.

Kisalföld.hu

Nagy érdeklődés övezte a nyáresti filmvetítést a Jereván lakótelepen, ahol beszélgetést is szerveztek az alkotókkal. Fotó: Barcza Attila oldala

A nyáresti filmvetítés a Jereván lakótelep településrészi önkormányzat és a Nemzeti Filmintézet szervezésében valósult meg, amelyen Tóth Éva, a Jereván lakótelep településrészi önkormányzat elnöke és Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője köszöntötte a résztvevőket, valamint részt vett Csiszár Szabolcs alpolgármester is a programon. A filmvetítést követően Sodró Eliza színművésznő és Lukácsy György filmkritikus részvételével közönségtalálkozót is tartottak a Kodály téren. 

Tóth Éva elmondta, az egyik legjobb közösségformáló rendezvény a filmvetítés a közös élmény által. – Az idei szabadtéri filmvetítés különlegessége, egyben nagy értéke, hogy ezt a Nemzeti Filmintézettel közösen tudtuk megszervezni. Ez megjelenik természetesen a minőségben is, hiszen magyar Oscar-díjas rendező aránylag új filmjét vetítjük és megjelenik a kísérő programokban is – tette hozzá. Lukácsy György, a Nemzeti Filmintézet projektfelelőse kiemelte, nem véletlen, hogy az ’50-es évek elnyomó diktatúrájának sajátos feldolgozását vetítették. Majd örömét fejezte ki a népes közönség miatt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában