Adománygyűjtés

2024.08.26. 12:00

Rekordösszeg gyűlt össze a halászléből Mosonmagyaróváron

Tizenegyedszer főzték meg augusztus 20-án Szigetköz legnagyobb halászlevét. Amint arról beszámoltunk, ezúttal a Szigetközi Állatvédő Liga javára gyűjtötték az adományokat.

Mészely Réka

Légrádi Annamária és Balázs, a Szigetközi Állatvédő Liga alapítói hálásak a rekordösszegű gyűjtésért, ami megkönnyíti munkájukat.

Fotó: Kerekes István

Árvay István mosonmagyaróvári polgármester közösségi oldalán tette közzé, hogy minden idők legnagyobb összege, 601.025 forint gyűlt össze. A városvezető köszönetet mondott az adakozóknak, a halászlé elkészítését vállaló mosonmagyaróvári vendéglátósoknak és nyugdíjasközösségeknek, az osztásban segítő Margaréta és a Majoroki Nyugdíjasklub, továbbá a Mosoni Szépkorúak Klubja tagjainak. 

A Szigetközi Állatvédő Liga fő célja a prevenció. Amint azt Légrádi Balázs alapító, aki korábban az év embere is volt a térségben, elmondta: iskolákban, munkahelyeken, fiataloknak és felnőtteknek is tartanak a felelős állattartásról előadásokat. Rászoruló családokat is támogatnak az állatok élelmezésében, de az állatorvosi vizsgálatokhoz, oltásokhoz is hozzájárulnak. 

Légrádi Balázs a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. munkatársaként a gyepmesteri telepen élő állatokról is gondoskodik. Büszkén mondta, hogy évek óta nincs altatás a telepen. Jelenleg egyébként öt kutyáról gondoskodik, közülük négyen gazdára várnak. 

A halászléből befolyó összeget részben állategészségügyi ellátásra fordítják. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában