Nem mindennapi eset

2024.08.01. 19:00

Egy éve történt a baj - Meglátogatták a tűzoltók Pembét, a győri állatkert elefántját - fotók

Sokféle, nem mindennapi esethez riasztották már a győri tűzoltókat, de körülbelül egy évvel ezelőtt azért mind meglepődtek, mikor elefántmentésben kértek tőlük segítséget.

Kisalföld.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

A győri Xantus János Állatkertben Pembe, az akkor 22 éves és 5 tonnás elefántbika rosszul lett, és a talpra emelése nem kis kihívás volt: emelőpárna, plafonban csiga és hevederek és csörlők végül segítettek megoldani a helyzetet. A kisalfold.hu-n is beszámoltunk a fejleményekről.

Idén az évforduló alkalmából a 2023-as mentésben résztvevő tűzoltók meglátogatták Pembét, aki azóta is kiváló egészségnek örvend - írta a katasztrófavédelem.

A tűzoltók a látogatók nagy örömére részt vettek az elefánttréningen is, ahol a fülétől a talpáig megvizsgálhatták az ormányost, majd hűsítő vízsugárral kedveskedtek Pembének és az állatkert másik három elefántjának. Az öt tonnás óriás már a fecskendőnél várta a megkönnyebbülést a hőségben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában