Új lakossági figyelmeztető rendszer

2024.09.09. 09:09

Mobiltelefonra érkezik a vészjelzés Ausztriában

Hétfőn egész Ausztriában megkezdődik az új mobiltelefonos figyelmeztető rendszer próbaüzeme. Ha árvíz vagy tűz van a környéken, az állambiztonsági központtól figyelmeztetést küldenek a mobiltelefonokra.

Kisalföld.hu

Az új figyelmeztető rendszert négy hétig tesztelik. Az automatizált üzenetek a polgári védelmi riasztó rendszer kiegészítései. A mobiltelefonok új figyelmeztető rendszerének előnye, hogy az üzenetben további információkat tartalmazó honlapok kapcsolódnak össze – magyarázta Claus Paar, az osztrák katasztrófavédelem vezetője.

Katasztrófa esetén a jövőben a veszélyzónában lévő összes mobiltelefonnak ilyen üzenetet kell kapnia. Az információ egy adott területre vonatkozik, ahol a veszély jelentős. Ezt egy poligon segítségével át lehet irányítani a rádióoszlopokra, és akkor minden ember, aki ebben a sokszögben van, megkapja az üzenetet.

„Cell Broadcast” annak a technológiának a neve, amelyet minden mobilhálózatban alkalmaznak. Nem szükséges regisztrálni – magyarázta a szakember. A tesztfázis hétfőn kezdődik és október 5-ig, a polgári védelmi tesztriasztás napjáig tart. Az új lakossági figyelmeztető rendszer ezután Ausztria egész területén ténylegesen működésbe lép - közölte az információt az orf.at .

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában