A tehetségkutató győztesei

2024.07.22. 08:00

Színpadra Fel! – A Levelező Tagozat zenekarnak ugródeszka lehet a győri vetélkedőn elért győzelme – fotók

Második alakalommal mutatkoztak be feltörekvő tehetségek a Színpadra fel! zenei tehetségkutatón a Győri Művészeti és Fesztiválközpont szervezésében. Az első helyet a Levelező Tagozat formáció szerezte meg, értékes díjjal gazdagodtak! Színpadra Fel! – a tehetségkutató médiapartnere volt a Kisalföld.

Kisalföld.hu

A szombati eső ugyan nem kedvezett a tehetségkutató versenynek, az eseményen tízen kaptak lehetőséget arra, hogy a város előtt, a Dunakapu téren álljanak színpadra. A formációk egyesével mutatkoztak be, közülük választotta ki a zsűri azt a három produkciót, amelyet díjjal jutalmazott. Színpadra Fel! – egy nemrég alakult banda lett a győztes. 

Színpadra fel! – A tehetségkutató első helyezettje a Levelező Tagozat formáció lett. Az együttesben zongorán Molnár Mátyás Benedek, basszusgitáron Barta Ábel Nándor, a doboknál Kocsis András, gitáron pedig Rum Dániel játszik. A zenekar frontembere, egyben énekes pedig Kiss Anna Luca.
Színpadra fel! – A tehetségkutató első helyezettje a Levelező Tagozat formáció lett. Az együttesben zongorán Molnár Mátyás Benedek, basszusgitáron Barta Ábel Nándor, a doboknál Kocsis András, gitáron pedig Rum Dániel játszik. A zenekar frontembere, egyben énekes pedig Kiss Anna Luca.
Fotó: Nagy Gábor

A tehetségkutató első helyezettje a Levelező Tagozat formáció lett. Az együttesben zongorán Molnár Mátyás Benedek, basszusgitáron Barta Ábel Nándor, a doboknál Kocsis András, gitáron pedig Rum Dániel játszik. A zenekar frontembere, egyben énekes pedig Kiss Anna Luca. A csapat tagjai mind Győr-Moson-Sopronból kerültek ki, a megyeszékhely vonzáskörzetéből, és Csornáról. A formáción kívül pedig még egy dolog köti össze őket, mindannyian a győri Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumba jártak, két évfolyamon. 

Színpadra fel! – A győztesek már tervezik a jövőt

– A Levelező Tagozat név választásánál még teljesen mások voltak az elképzeléseink, de aztán a nevet megtartottuk. A Színpadra fel! tehetségkutatóra elsősorban pop, rock és alternatív dalokkal érkeztünk, amelyekben néha beköszön a jazz, és a latin stílus. Ezek összessége adja ki zenekarunk stílusát –fogalmazott portálunknak a zenekar frontembere, egyben énekese, Kiss Anna Luca. 

Mint mondta: eleve nagy lehetőség volt, hogy a Dunakapu téren léphettünk fel. Friss formáció vagyunk, idén márciusban alakultunk. Voltak már fellépéseink, az első egy házibuliban, de megfordultunk már Jánossomorján és akusztikus konceret is adtunk a megyeszékhelyen. 

– Azonnal belecsöppentünk a közepébe. Négy dalt hoztunk a zsűri elé, ebből kettő feldolgozás volt, kettő pedig saját szerzemény. A csapat tagjai nagyon aktívak a szövegszerzésben, de olyan is előfordult, amikor egy közös barátunk írt nekünk egy szöveget, amit megzenésítettünk. Hatalmas élmény volt számunkra ez az este, és nagyon boldogok vagyunk – részletezte az énekes. 

Hozzátette: gondolkoztunk már a jövőn, mindenképpen szeretnénk saját számokat kiadni, akár albumot is. A város által felajánlott videóklip forgatás pedig egy remek ugródeszka lehet számunkra. 

– Folyamatosan szeretnénk alakítani a zenekarunk útját, egy házibuliból szinte azonnal egy tehetségkutató döntőjébe találtuk magunkat, ahol számos profi előadást hallhattunk. Próbálunk tehetségkutatókon megmutatni önmagunkat, ezért is nagyon örülünk, hogy ez először itt, Győrben sikerült –mondta el Kiss Anna Luca. 

A tehetségkutató első helyezettje idén is a „Győr Zenei Felfedezettje” díj mellett egy profi videóklip elkészítésének lehetőségét kapja a várostól. 

Színpadra fel! – a zsűrinek nem volt könnyű dolga a tehetségkutatón.
Színpadra fel! – a zsűrinek nem volt könnyű dolga a tehetségkutatón.
Fotó: Nagy Gábor

A második helyezett végül a Fekete Hold lett, ők 250 ezer forintot kaptak, a harmadik helyezett pedig a Joulence formáció, akik 150 ezer forinttal gazdagodtak. A Dj kategória győztese Dj. Roll R lett, ő rögtön, a szombat esti Republic koncert után állhatott a Duna kapu tér óriás színpadjára, és keverhette a lemezeket a programra kilátogatóknak. 

A Színpadra fel! tehetségkutató verseny médiapartnere többek között a Kisalföld volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában