Búcsú színes programokkal

2024.07.26. 08:00

Szent Annát ünneplik a Rábaközben, Kapuváron és Szanyban lesznek programok

Szent Anna napi búcsút tartanak a hévégén Kapuváron és Szanyban. Színes programokat állítottak össze a szervezők.

Cs. Kovács Attila

Szent Anna előtt tisztelegnek a hétvégén a Rábaközben. Kapuváron és Szanyban is búcsút tartanak, egyházi és kulturális programok várják a híveket és az érdeklődőket.

Kapuváron július 27-én, szombaton este nyolc órakor utcabál kezdődik a néptánciskola udvarán, Kovács Jocó muzsikájával. 

Július 28-án, vasárnap, délelőtt kilenc órakor szentmise lesz a Szent Anna templomban, melyet Korzenszky Richárd OSB nyugalmazott tihanyi perjel celebrál. Közreműködik a Haydn Vegyeskar. A híveket kérik, hogy népviseletben érkezzenek a szertartásra. Mise után a főtéren a kapuvári verbunkot járják el a néptáncosok. 

Vasárnap népviseletes misére várják a híveket a kapuvári templomban. Fotó: Kapuvár Néptáncegyüttes

Délután négy órakor táncos felvonulást láthat a közönség a 85-ös főúton, a belvárosban, amit néptáncbemutató követ a várárokban. Délután az ÍzvadÁszok főzőcsapat szervezésében a Nemzetek konyhája rendezvényen kóstolhatnak finom ízeket a kapuváriak, majd a Hanyi Íjászok tartanak bemutatót. 

Fél hatkor a magyar beatzene hőskorába tesz időutazást a Pomázi Zoltán (Bojtorján), Schaffer Edina (Neoton Família) és Zboray Miklós Napóleon Boulvard. Este nyolckor Fenyő Miklós koncertezik Kapuváron, fél tíztől retro diszkó zárja a programot.

Szanyban mise, koncert és kitüntetések

Szanyban július 26-án, pénteken a Szent Anna kápolnánál Horváth Csaba újmisés atya mond búcsú napi szentmisét. Szombaton, este háromnegyed hétkor gyalogos zarándoklat indul a templomtól a Szent Anna kápolnához, ahol szentmisét és gyertyás körmenetet tartanak. A szentmise főcelebránsa Somorjai Ádám bencés atya lesz. Ezen a napon a sátornyitást a sportpályán este kilenckor rendezik, fél tíztől DJ Zsuga szolgáltat zenét, tizenegy órakor Rony érkezik, mint sztárvendég.

Július 28-án, vasárnap a Szent Anna kápolnánál folytatódik a búcsú. Átadják a Szany Nagyközség Díszpolgára kitüntetést és Széles Sándor főispán köszönti a zarándokokat és a testvértelepülések küldöttségeit. Az ünnepi szentmisét dr. Martos Levente Balázs, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke celebrálja. Fél tizenkettőkor a szanyi Bokréta és kónyi néptánccsoport nyitja meg a világi búcsút. Délután három órakor a Bokréta együttes életét bemutató tárlat nyílik a tájházban. Fél négykor táncos felvonulás lesz a faluban. Négy órától a sportpályán fellép a Kónyi Hagyományőrző Együttes és a helyi táncegyüttes. Este hatkor a Magyar Nemzeti Táncegyüttes mutatja be a Kárpátok visszhangja című előadását. Este kilenckor a Magna Cum Laude ad műsort. Utána diszkó DJ. Zsugával. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában