Szenes Iván emlékkoncert

2024.07.28. 09:05

Adyvárosi Tóparty - Bodrogi Gyula és Zalatnay Sarolta is szórakoztatta a közönséget Győrben - videó, XXL-galéria

Tizedik alkalommal tartották szombaton az Adyvárosi Tóparty elnevezésű rendezvényt, illetve folytatásaként a Szenes Iván emlékkoncertet.

Kisalföld.hu

Bodrogi Gyula fellépése az adyvárosi tónál idén is különleges élményt adott a közönségnek. Fotók: Krizsán Csaba

Fotó: Krizsan Csaba

A reggel immár hagyományosan zenés ébresztő volt a Téti Fúvószenekarral, majd délelőtti családi napon a gyerekeket számos ingyenes program várta, mint kisvonatozás, omnibuszos kocsikázás Adyvárosban, ugrálóvár, arcfestés, gólyalábas zsonglőr, fellépett a ZSEBszalma Trio.

Este hattól a Nyakas Péter & Schüttönhelm Tibor gitár-harmonika duó koncertjét hallgathatták meg a kilátogatók.

Az est folyamán Szenes Iván lánya, Szenes Andrea volt a műsorvezető, aki édesapja emlékművét méltatta: Szenes Iván kétezer dalt írt, a legendás táncdal-fesztiválokon a legtöbb első helyet zsebelte be dalaival. Megemlítette, hogy Szenes Iván volt a győri színház szerződtetett dramaturgja is, éveken keresztül élt Győrben, nagyon szerette a várost.

Az emlékest első fellépője Győr szülötte, Nyári Edit volt, majd színpadra lépett többek között Bodrogi Gyula, Soltész Rezső, Zalatnay Cini, Nyári Károly, Bodrogi Enikő (Bodrogi Gyula unokája), Poór Péter, Tabáni István. A telt házas rendezvényen egészen este fél tizenegyig hallgathatta a közönség a szívmelengető slágereket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában