Nyári tábor a campuson

2024.06.24. 13:10

Elstartolt a Győri Gyerekegyetem - Idén a mesterséges intelligenciával ismerkednek a kisiskolások - fotók

Ismét gyerekzsivajtól hangos a Széchenyi István Egyetem campusa, hétfőn elkezdődött az idei Győri Gyerekegyetem. Az Egyetem és a Mobilis Interaktív Élményközpont közös szervezésében hetedik alkalommal indult útjára a nem mindennapi tábor, amelynek fókuszába ezúttal a mesterséges intelligencia került.

Simon Roberta

- A Győri Gyerekegyetem több mint egy tábor, hiszen a nyári élmények mellett a fiatalok tudása is gyarapodik. Már általános iskolás korban fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket közelebb hozzuk a természettudományok és a legújabb technológiák világához, színes programokon keresztül betekinthessenek a Széchenyi István Egyetem izgalmas életébe, a műszaki és természettudományos pályák élményszerű és játékos bemutatásával - emelte ki a Kisalföldnek dr. Horváth Zoltán dékán.

Háromszor húsz fős csapatokra osztva ismerhetik meg a gyerekek a campus világát öt napon át. Fotó: Molcsányi Máté

Hozzátette: jó látni, hogy az idei hatvan fős létszámból a gyerekek fele már tavaly is részt vett a Győri Gyerekegyetemen. Lehet ők lesznek azok, akik a jövőben az egyetemen fognak tanítani.

Az idei év kiemelt témája a mesterséges intelligencia, az egyetem oktatói, szakemberei nagyelőadásokon és szemináriumokon vezetik be a gyerekeket egy általuk még kevésbé ismert, de nagyon izgalmas világba. 

Keszthelyi Bernadett a Mobilis Interaktív Élményközpont ügyvezetője.

- A Digitális Fejlesztési Központtól a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karon át a SZE hallgatói és kutató laborok bevonásával mélyülhetnek el ebben az izgalmas témakörben, egy egész napot tölthetnek az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári- és az Apáczai Csere János Pedagógiai, Humán és Társadalomtudományi Karán - sorolta Keszthelyi Bernadett a Mobilis Interaktív Élményközpont ügyvezetője.

A sport sem maradhat ki ezúttal sem a Gyermekegyetem programjából, valamint vetélkedők és sárkányhajózás is szerepel a gyerekek órarendjében. A hét során egyetemi hallgatók segítik, kalauzolják a résztvevőket a campus területén, közös „diplomamunkán” dolgoznak, és a tábor utolsó napján megkapják a jól megérdemelt diplomájukat is.

- Már tavaly is nagyon tetszett a tábor, sőt egy nagyon jó barátot is szereztem, aki sajnos idén már nem jött. Örülök, hogy itt lehetek újra és még több barátot szerezhetek. Érdekelnek az előadások is, de a kedvenc programom a sárkányhajózás volt tavaly, ezúttal is ezt várom a legjobban - fejtette ki a 11 éves Szalai Nóra.

-Rengeteg lehetőséget ad nekünk diákoknak, hogy részt vehetünk a Győri Gyerekegyetemen. Robotokkal ismerkedhetünk, tanulunk programozni, valamint ami nagyon érdekel, az a mesterséges intelligencia. Idén először veszek részt az egyetemi táborban, azért jelentkeztem, mert a programok nagyon megnyerőek voltak - fogalmazott Szűcs Vendel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában