Prevenció

2024.06.05. 06:43

Egészségnap az elhízás ellen

Az elhízás elleni világnap alkalmából a Soproni Gyógy­központ Rehabilitációs Intézetében is prevenciós programot szerveztek.

Papp Fanni

 A kórház szakemberei szűrővizsgálatokkal, dietetikai és mozgásterápiás tanácsadással, valamint erdei tornával várták az érdeklődőket. 
Hazánkban a felnőtt lakosság közel kétharmada, illetve minden negyedik gyermek túlsúlyos vagy elhízott. 
– Az elhízás gyakran társul szív- és érrendszeri betegségekkel, növeli a stroke kockázatát, a 2-es típusú cukorbetegség és egyes mozgásszervi betegségek kialakulásának esélyét. Továbbá okozati tényezője lehet a daganatos betegségeknek is – hangsúlyozta dr. Bakai Judit, a II-es számú kardiológiai rehabilitációs osztály osztályvezető főorvosa. 
Megelőzéssel és időben történő kezeléssel az elhízottak egészségét és életminőségét hosszú távon is megőrizhetjük. A Soproni Gyógyközpont elhízás elleni világnapi rendezvényén is a prevenció fontosságára irányították a figyelmet. Az érdeklődők a tápláltsági állapotfelmérést követően étrendi tanácsokat és mozgásterápiás javaslatokat kaptak a kórház szakembereitől. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában