Kiváló

2024.06.27. 07:00

Díj a tehetségfejlesztő munkáért - Bonis Bona díjat kapott Sopronban Szabó-Darida Ágnes

Szabó-Darida Ágnes, a soproni Hunyadi János Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI tanára, elnyerte a Bonis Bona díjat kiváló tehetségfejlesztő munkájáért. A tanárnő számos különböző pedagógiai módszert sajátított el azért, hogy tanítványainak motiváló és inspiráló környezetet teremtsen.

Varga Henrietta

Szabó-Darida Ágnes kreatív-alkotó családba született, egészen pici korától természetes volt számára, hogy valamelyik családtagja épp rajzol, varr, fotózik, zenél, vagy változatos dolgokat barkácsol. Ebből adódóan ő is ilyen tevékenységekben kereste a kihívásokat és tulajdonképpen ezek az élmények határozzák meg pedagógusi és tehetségfejlesztő pályafutását a mai napig.

tehetségfejlesztő
A  tehetségfejlesztő kategória egyik nyertese Szabó-Darida Ágnes feladatának tekinti, hogy minden diáknak motiváló tanulási környezetet teremtsen Fotó: Szalay Károly

Fantasztikus érzés volt, amikor megkerestek és megtudtam, hogy nekem ítélték a díjat, inspirált és egyben meg is hatott - kezdett bele a beszélgetésbe. 

Úgy érzem, ez a díj az önmagam megismerésének egy újabb lépcsőfoka, hiszen maga a kiváló tehetségfejlesztés kategória a módszertani sokszínűségemet jellemzi. Nagyon szeretek új dolgokat tanulni, az újonnan megszerzett tudást pedig amint lehet, továbbadom tanítványaimnak

 - fűzte hozzá.

A tanítóképző elvégzése óta számos képzésen, tanfolyamon vettem részt. Többek közt: élménypedagógiai képzés, érzelmi intelligencia fejlesztés, rajz- és vizuáliskultúra-tanár szak. Tavaly óta a tehetséggondozásban jól alkalmazható magyar rajztanítási módszert, a Huszár-módszert tanulom, idén januártól pedig az instruktor képzés keretein belül a tananyagfejlesztésben is részt veszek

 - sorolta. - Feladatomnak tekintem, hogy minden diákomnak motiváló tanulási környezetet tudjak teremteni, hiszen Gyarmathy Éva szavaival élve: „A parázs akkor tud lángra lobbanni, ha megfelelő helyre esik"- hangsúlyozta. 

- A tehetséggondozáson belül a téri-vizuális tehetségterület fejlesztése a kiemelt célom. A gyerekeknek a tevékenységek széles palettáját kínálom, és rugalmasan alakítom foglalkozásaimat az ötleteik és felmerülő kérdéseik mentén, de igyekszem minél gyakrabban kimozdítani őket komfortzónájukból a fejlődés és tapasztalatszerzés érdekében - zárta a beszélgetést.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában