Állatos

2023.08.19. 13:39

Ivartalanítási akciót hirdetnek Győr

Ivartalanítási akciót hirdetnek Győrben a Győri Puha Praclik Egyesület és a Somogyi Kisállat Rendelő összefogásával.

Kisalföld.hu

Bán Zsuzsanna elhivatott állatbarát. A Puha Praclik tagjaként rendszeresen viszi a befogadott macskákat ivartalanításra. Fotó: Csapó Balázs

Fotó: Csapó Balázs

– Sokat tanakodtunk, hogyan tudnánk még most elejét venni a következő nemkívánatos szaporulatoknak. Pénzhiányban szenvedünk, de jól tudjuk, hogy kizárólag a megelőzés segíthet a kialakult borzalmas helyzeten – írják a Győri Puha Praclik Egyesület önkéntesei. 

Orvosaikkal egyeztetve augusztus 21-én megkezdik az ivartalanítási akciójukat. Az egyesület kizárólag az orvosi költség támogatásával tud segíteni, a gazdák feladata lesz a cicákat a műtétre eljuttatni, hazavinni, és gondoskodni róluk, amíg lábadoznak. 

Első körben 100 cica ivartalanítását tűzték ki célul. Az ivartalanítási költség önrésze a nőstény állatoknál 5000, míg a kandúroknál 3000 forint. A gallér, ruha, vagy egyéb felmerülő gyógyszer, kezelés költségét az egyesület nem tudja vállalni, azt a gazdinak a rendelőben kell kifizetnie a műtétet követően. 

A kedvezményes lehetőség kizárólag a Somogyi Kisállat Rendelőben vehető igénybe (9023 Győr, Somogyi Béla utca 33.), az egyesülettel történő előzetes e-mailes egyeztetést követően a [email protected] e-mail-címen. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában