Két keréken

2023.07.22. 11:18

Kerékpáros gasztro-kalandtúra a Szigetközben - fotók

Mézédes dinnye-, kolbász- és sörkóstolás - ilyen ínycsiklandó gasztrotúrán vesznek részt szombaton a Tekerj a Zöldbe! program részvevői a Szigetközben.

Kisalföld.hu

A túrán előírás volt a sisak használata - Fotó: Rákóczy Ádám

Szombaton reggel Győrből indult a több mint 30 főt számláló lelkes csapat, Laposa Tibor túravezetővel. A Bringa Mánia Győr rendszeresen szervez izgalmas kalandtúrákat a mozogni vágyóknak.

Szombaton a kerékpárosok első megállója Győrladaméron volt, ahol betértek a Kolbász Kamra műhelyébe: igazi csabai kolbász- és ízvilág élményeket éltek át. Ezután kitekertek a településen lévő dinnyeföldre. A Szabó testvérek, a Szigetközi Kertészet tulajdonosai tárt karokkal fogadta a túrázókat.

Természetesen a mézédes, különféle dinnyék kóstolása itt sem maradhatott el, de a látogatók azt is megtudták a gazdáktól, hogy hogyan „készül” a dinnye, mennyi és milyen munkák kellenek, hogy finom, édes és zamatos legyen. Valamint arra is tippet adtak mi alapján és hogyan válasszunk dinnyét a boltban, hogy tuti érettet vegyünk. Közben megismerkedtek Győrladamér történetével is.

Ezután Dunaszegen a Kerékpárosbarát Szolgáltató Bárka Bisztro & Grill Étteremben ebédel a csapat majd folytatják gasztro-utazásukat. Hazafelé, Győrzámolyon meglátogatják a Bors Craft sörfőzdét, ahol finom házisöröket kóstolhatnak, illetve a sörfőzés és ízesítés rejtelmeit is megismerhetik a főzde mesterétől.

A kerékpározást Győrben az Aranypart II. fürdőhelyen strandolással zárják, ahol kedvezményes SUP oktatáson is részt vehetnek az érdeklődők.

A szombati kerékpártúra a Tekerj a Zöldbe! túrasorozat része, ami a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében az Aktív Magyarország támogatásával valósul meg.

A túrán előírás volt a bukósisak használata.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában