Sokan mellé álltak

2022.12.24. 09:00

Futva gyűjtött a rákos gyermekeknek a győri sportember

Az energiaválság idején a kampány kellemes meglepetéssel zárult: Sinkó Sándor 700 ezer forintot „futott össze”.

Szeghalmi Balázs

Sinkó Sándor elégedett az eredménnyel.

Fotó: Rákóczy Ádám

Ősszel adtunk hírt arról, hogy daganatos gyerekek javára gyűjt Sinkó Sándor. Az ismert győri sportember a Bátor Tábor Alapítvány futócsapatának tagjaként próbált minél több segítséget szerezni a súlyos betegséggel küzdő kicsiknek. 

„Másodjára futottam a Bátor Tábor kis lakóiért. Az első kampány még a járvány kitörése előtt volt, 2019 elején. A rákkal harcoló gyerekeknek akkor 837 ezer forint gyűlt össze, most valamivel kevesebb, de összehasonlíthatatlanul nehezebb gazdasági körülmények között. Így elégedett vagyok az eredménnyel” – kezdte a csupa szív kisalföldi sportember. Sinkó Sándor október elején úgy nyilatkozott, 300 ezer forinttal elégedett lett volna.

Sinkó Sándor a kampány utolsó futásán jóbarátjával, Kozma Szabolcs és Gesztenyével, Borsodi Erzsébet vakvezető kutyájával.

„Annyian biztosítottak támogatásukról, hogy nehéz lesz mindenkit felsorolni. A teljesség igénye nélkül a győri Sza-No West kft. tulajdonosa, Sághegyi Szabolcs – akárcsak az első alkalommal – ezúttal is az ügy aranyfokozatú támogatójává lépett elő. A látását elvesztő, de életkedvét töretlenül őrző futótársam, Borsodi Erzsébet is sokat segített. Ő hónapok óta sérüléssel bajlódik, a zárófutásra mégis eljött, vakvezető kutyája, Gesztenye pedig le is nyargalta velem az utolsó öt kilométert. Végül, de nem utolsósorban hálás vagyok a páromnak, Andinak, hogy mindenben mellettem áll és motivál.”

 

 A gyűjtés végén a szerzett támogatást a Bátor Tábor egyedi pólóval köszöni meg. Sinkó Sándor az ünnepek idején sem áll le az edzésekkel: gőzerővel készült élete első külföldi, római maratonjára. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában