Győri gitárművész sikere

2021.01.18. 16:46

Támogatói díjat nyert Stummer Márton az 5. European Guitar Award döntőjében

Stummer Márton, a győri Széchenyi István Egyetem egykori diákja egyedüli magyarként képviselhette hazánkat a versenyen.

Sperling Krisztina

Forrás: marton.stummer

Fotó: Facebook

A Drezdai Zeneművészeti Egyetem 5. alaklommal rendezte meg a European Guitar Award-ot. A gitárverseny különlegessége, hogy kizárólag saját kompozíciókkal lehetett nevezni. A döntőbe 9 versenyző került be. A győztesek összesen 12 000 euró pénzjutalomban részesültek. Stummer Márton a döntőben a zsűri támogatói díját nyerte el, ezzel a pénzjutalom mellett lehetőséget kap egy kiválasztott szerzeményének publikálására, valamint koncertjei megszervezéséhez is segítséget kap.

A gitárverseny döntőjét a koronavírus-járvány miatt csak az online térben tudták megrendezni. A zsűri 2021. január 10-én értékelte a döntősök videóit, a közönség január 13-17. között, like-kal szavazhatott kedvenc produkciójára a Hochschule für Musik Dresden Youtube csatornáján.

A díjazottakat 2021. január 18-án, hétfőn 12:00 órakor Thomas Fellow professzor videóüzenettel jelentette be a Hochschule für Musik Dresden koncertterméből.

Az 5. európai gitárdíj nyertese: Christian Zack (Németország) Díja 6 000 euró, valamint elkészítheti CD-jét, és fellépési lehetőség a Young Masters turné keretében.

Támogatói díjasok: Antonin Pevala (cseh), Stummer Márton (Magyarország) és Karlijn Langendijk (Hollandia). Mindegyikük 2 000 euró pénznyereményben részesült, valamint segítséget kapnak a koncertjeik megszervezésében, és lehetőséget kapnak egy kiválasztott szerzeményük publikálására.

Közönségdíj: Manel Ferreira (Portugália). Az ő nyereménye egy acélhúrú gitár 300 euró értékben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában