Két keréken

2024.07.13. 15:12

Kerékpáros szomszédolás - Győrből a Csallóközbe

Július 6-án a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával a győri hobbikerékpárosok egy kis honi barangolást követően a Csallóköz felé vették az irányt. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett eseményre a győri kerékpáros közösségi oldalakon lehetett jelentkezni. A túra vezetője ezúttal is Tömböly Tamás, a Hobbikerékpárosok Országos Klubjának elnöke volt.

Fotó: Tömböly Tamás

A bicajosok július 6-án reggel 9 órakor a győri Dunakapu térről szép számban, mintegy 34-en indultak neki a kalandokat ígérő kirándulásnak. Gönyű felé haladva elsőként az impozáns méretű Mosoni-Duna torkolati műtárgyat vették célba. A csoportos fotózkodást követően a bringások a véneki Sakáltanya barátságos környezetében egy lilahagymás-zsíroskenyeres reggelit fogyaszthattak el frissítők és kávé kíséretében.  

Egy különleges csatlakozó

A lelkes hobbistákhoz Szőgyén egy – talán mindannyiuknál lelkesebb - kerékpáros csatlakozott. A Szőgyén lakó Lázár Péter egy gyermekbénulás okán lett jobb lábára mozgásképtelen, de ettől függetlenül életeleme a kerékpározás. A csapat természetesen nagy örömmel fogadta a csatlakozót.

A Vámosszabadi határátkelőnél további bicajosok csapódtak túrázókhoz, így a szomszédos Csallóközben található Medve települést már 57 fővel közelítették meg.

Barátságos fogadtatás, változatos programok

Medvén barátságos fogadóbizottság várta a honi kerékpárosokat Kulacs László polgármester vezetésével, aki örömmel mutatta be a települést. A kerekesek a barátság jegyében fogyaszthattak a helyben népszerű Kofola üdítőből, illetve frissen csapolt sörből.    

Medvén további 25 csallóközi bringás csatlakozott a népes csapathoz, ezzel teljes is lett a Csallóköz Natúrpark szervezésében megvalósuló rendezvény kerékpáros létszáma.

Hervay Rozália főszervező vezetésével Medve, Szap, Kulcsod és kis hazánk bringásai a közlekedésrendészet munkatársainak köszönhetően megismerkedhettek a biztonságos és határon átnyúló kerékpározás fő szabályaival. A helyi vöröskereszt szervezetének köszönhetően lehetőség nyílt vérnyomás- és vércukorszintmérésére is.

Vadgulyás után baráti barangolás

A csallóközi szervezők szarvashúsból készült vadgulyásra látták vendégül a kerékpárosokat. Az ebédet követően ismét nyeregbe pattantak a bicajosok. Megtekintették a medvei árvíz emlékművét, majd a Duna mentén haladva a csallóközi állat- és növényvilág felfedezésével folytatódott a baráti program.

A nagyszerű szervezés és barátságos vendéglátás mellett lezajlott szomszédolás záróakkordjaként a csapat a Fa Kocsmában frissíthette fel magát üdítőkkel és frissítő sörökkel.

Ezt követően a győri hobbikerékpárosok elbúcsúztak vendéglátóiktól, és Vámosszabadi felé vették az irányt. A nagyszerű kirándulást a bácsai Lápi Póc halszobrával való fotózkodás tette még emlékezetesebbé.                

A 66 kilométeres túráról a hobbisták délután 5 óra körül érkeztek vissza Győrbe. Elmondható, hogy a túrasorozat ezen programja is sok résztevevővel és nagy sikerrel zajlott - összegezte portálunknak lüldött beszámolójában a szervező.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában