Hirdetés

Tegnap, 13:46

Ezért legyen elektronikus aláírásod!

A folyamatosan megújuló, digitalizálódó világban egyetlen cég sem engedheti meg magának, hogy ne rendelkezzen digitális aláírással. Egyrészt fontos szerepe van a piaci versenyt tekintve, másrészt pedig sokkal fenntarthatóbb. Az alábbi cikkben bemutatjuk, miért érdemes e-aláírással rendelkezned, és hogyan tudod beszerezni!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Milyen elektronikus aláírás típusok vannak?

Elsőként fontos tisztázni, hogy az elektronikus aláírás jogi szabályozását az Európai Unió eIDAS rendelete tartalmazza, a hazai szabályokat pedig ezt figyelembe véve az elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. törvény.

Az elektronikus aláírás során digitálisan hitelesítünk egy adott dokumentumot. Az e-aláírás felhasználása rendkívül sokrétű: szerződések, teljesítésigazolások, számlák, bérpapírok, vagy akár cégbejegyzésnél is alkalmazható.

Három típusú elektronikus aláírás létezik jelenleg:

  • egyszerű: nem rendelkezik joghatással, nincs szükség azonosításra és tanúsítványra (ilyen a legtöbb amerikai gyártó szolgáltatása)
  • minősített tanúsítványon alapuló fokozott biztonságú: teljes bizonyító erejű magánokiratnak tekinthetők azok a dokumentumok, amelyeket ezzel a típussal írtak alá
  • minősített: legmagasabb szintű védelem, teljes bizonyító erővel rendelkezik, az aláíró személye azonosítható

Hogyan szerezhető be a minősített elektronikus aláírás?

A FlintSignnál csupán pár kattintással, kedvező áron szerezhetjük be most hosszú távra digitális aláírásunkat. A felületre a regisztráció teljesen ingyenes, amely mellé egy dokumentumtárat is kapunk. Ha most vásárolunk, akkor 3 évig korlátlan hozzáférést biztosítanak az aláíráshoz és időbélyeghez, emellett videós azonosítást követően egyedi aláíráskép is a birtokunkban lesz.

A FlintSign minősített elektronikus aláírásának egyik legnagyobb előnye, hogy elég hozzá csupán egy mobiltelefon is, és bárhonnan elérhetővé válik a szoftver. Nem kell a szerződések postázása miatt aggodalmaskodni - pár perc, és már kész is!

A digitális aláírással rengeteg időt és pénzt takaríthatunk meg, amely a mai rohanó világban kulcsfontosságú. Ha pedig a környezettudatossági szempontokat is figyelembe vesszük, nem is kérdés, hogy miért sokkal jobb választás a papíralapú, hagyományos aláírásnál.

Ha hiteles, minősített elektronikus aláírást keresel kedvező áron, válaszd a FlintSign szolgáltatásait!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában