Rezsicsökkentés

3 órája

Bizonyított a nagycsaládosok gázártámogatása az elmúlt években (videó)

A rezsicsökkentés és ezen belül a nagycsaládosok gázártámogatása az elmúlt években bizonyított, a rendszer kiszámíthatóvá és tervezhetővé tette a családok kiadásait – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri tanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában, írja az MTI.

MW

Kardosné Gyurkó Katalin, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszteri tanácsadója

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Kardosné Gyurkó Katalin egyben felhívta a figyelmet arra, hogy

a nagycsaládosok gázártámogatása nem automatikus, azt egyszer meg kell igényelni, ezt követően azonban a támogatás folytatólagos addig, amíg a jogosultság feltételei fennállnak.

Az igényléseket – amelyeknek nincs határidejük – a kormányhivatalokban vagy az Ügyfélkapun lehet benyújtani.

Hozzátette: ha valaki a napokban adja be az igénylést, két hónapra visszamenőleg megkapja a támogatást.

Kardosné Gyurkó Katalin a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta:

Magyarországon 143 ezer nagycsalád van, közülük 62 316-an igényelték a nagycsaládos gázártámogatást. Jelezte: több mint hatezer olyan család van, ahol idén született a harmadik gyermek, így már ők is jogosultak a támogatásra.

Elmondta: a nagycsaládosok az 1729 köbméter felett három gyermek esetén további 600 köbméter, majd minden további gyermek után további 300 köbméter földgázt vásárolhatnak a rezsicsökkentett áron. 

Ez az érintett családoknak hozzávetőlegesen 500-700 ezer forintos megtakarítást jelenthet évente  – tette hozzá.

Kiemelte: 2010 óta a kormány célja a családok megvédése. Amikor a családok bajban voltak, a kormány melléjük állt, nem velük fizettette meg az infláció vagy a gazdasági, pénzügyi válság árát, mint előtte, 1998 környékén – jelentette ki a miniszteri tanácsadó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában